Cadouri trântite pe jos, supărare și urlete de se-aud până în casele vecinilor- așa s-ar descrie drama celor mici, atunci când Moș Crăciun nu vine cu darurile pe care copiii și le doresc.
Citeste si: VIDEO| Munca de acasă continuă și în 2022
Iar de la un an la altul, puțini mai sunt cei care se mulțumesc cu portocale, bomboane sau cărți.
Acum, Moșul trebuie să fie milionar ca să le facă micuților pe plac.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
"Ce cadou vrei tu? O drona! Ce sa faci tu cu drona aia? O să mă plimb cu ea!"
"Eu vreaun walkie talkie, păpuși, dar nu orice păpuși, nu din alea normale, îmi mai doresc jocul "ochelari întorși"
"Vreau o păpușică. Mare sau mică? Mare! Mai vreau machiaje!", spun copiii.
Cel mai greu de satisfăcut sunt adolescenții
La asemenea dorințe sofisticate, părinții n-au de ales și au început să pună bani deoparte de luni bune. Lupta grea se da în special cu adolescenții care și ei își doresc trotinete, telefoane de peste 5000 de lei și haine de firmă.
Citeste si: VIDEO| Românii, nemulțumiți de joburile pe care le au
Educația financiară a copilului începe cu educația financiară a părintelui.
Dacă părintele nu poate face diferența între nevoi și dorinte, va fi greu să-i explice copilului. Nevoia de a te încălța e o nevoie, adidași de 400 de euro nu mai e o nevoie, e o dorință.
Georgeta Lupescu face, mai nou, cursuri de educație financiară prin care îi învață pe părinți cum să le vorbească copiilor despre bani. Primul pas este să-i arătăm copilului banii pe care îi câștigam și cum îi împărțim lunar în funcție de necesitați.
Citeste si: Copiii, victime ale fenomenului sexting
"E foarte important să-i arătăm copilului că economisirea se întâmpla recurent și, din banii pe care îi avem, nu dintr-un câștig suplimentar. E important să-i arătăm că mai întâi ne plătim pe noi penntru munca depusa, să-i aratam ca pentru facultatea pe care el o va urma, noi punem bani deoparte de acum", spune specialistul.
Lipsa banilor de Sănători, motiv de stres
Un studiu recent World Vision România scoate la lumină o realitate tristă- 74 la sută dintre părinți declară că sunt stresați din cauza lipsei banilor pentru Sărbători.
Unu din 6 părinți nu are nici măcar 10 lei pentru un cadou simbolic de Crăciun, iar unul din trei are doar 50 de lei pentru un dar.