Propunerea ministrului Mediului este ca legea să nu mai permită centralele individuale în blocurile noi . „Vorbim strict de viitor și doar de construcțiile noi. Centrale doar la comun, la nivel de bloc sau scară și cu eliminarea fumului deasupra, la o înălțime de 40-50 de metri, care practic să ducă noxele cât mai departe de nivelul la care este cetățeanul. Aceasta este soluția peste tot în lume, de aceea vedeți la centrale coșuri foarte înalte”, a declarat ministrul Mediului.

Citeste si: VIDEO| Românii se întorc acasă pentru sărbătorile de iarnă! A fost haos pe Aeroportul Otopeni după ce 12 aeronave au aterizat în decurs de numai o oră

„În ianuarie sper să avem actul normativ, am discutat în coaliție"

Tanczos Barna a precizat că măsura vizează doar blocurile noi, acolo unde se contruiesc acum apartamente și există varianta instalării unei centrale la nivel de scară.  

„În ianuarie sper să avem actul normativ, am discutat în coaliție, am făcut propunerea, o să intrăm cu act normativ în Guvern. Sper să aprobăm în ianuarie, februarie cel târziu", a precizat Barna pentru Digi24.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Rusia pune gaz pe foc în conflictul cu NATO. Ce condiții dure are pentru Europa de Est

Ce se întâmplă cu centralele de apartament deja existente

Întrebat de centralele de apartament, dacă vor fi interzise și ce se întâmplă cu cele deja montate, ministrul Mediului a răspuns:

"La cele actuale nu există o alternativă, pentru că acolo unde au fost falimentate sistemele de încălzire centralizată, cetățeanul nu are altă soluție decât centrală individuală de apartament", a declarat Tanczos Barna.

Citeste si: Comisia Europeană a stabilit că încălzirea pe lemne nu va fi interzisă în România


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si