Revelion 2022. Ce să faci în noaptea dintre ani

În noaptea dintre ani, se spune că este bine să avem bani în buzunar, ca să avem parte de prosperitate întregul an în care intrăm.

Pentru atragerea norocului, se consideră că este bine să avem vâsc pe masă, în noaptea de Revelion 2022, dar şi struguri şi smochine, pentru belşug.

Citeste si: Ce trebuie să faci în Ajunul Anului Nou 2022 ca să îți meargă bine tot anul. Tradiții și obieciuri românești

O altă superstiţie legată de belşug pentru noaptea de Revelion 2022 spune că este bine ca prima persoana care intră în casă în prima zi a Anului Nou să fie un bărbat cu părul negru- superstiția populară spune că blonzii, roşcaţii și femeile aduc ghinion.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ca să alungi tot răul din anul viitor, se mai spune că trebuie să faci un zgomot cât mai puternic în noaptea dintre ani. Chiar și clopoţeii sunaţi cu putere la miezul nopţii alungă spiritele rele. 

Citeste si: Un An Nou fericit 2022! Cele mai simpatice urări

În noaptea dintre ani se spune că este bine să purtăm ceva roşu,  chiar și dacă este o piesă de lenjerie intimă, iar pe 1 ianuarie să avem haine noi, pentru noroc.

Revelionul 2022 trebuie să te prindă cu casa curată, altfel lucrurile vor sta încurcate în viața ta tot anul care vine.

Ce trebuie să eviți de Revelion 2022

Se spune că nu este bine să dăm bani pe 31 decembrie şi 1 ianuarie, ca să nu rămânem fără bani tot anul ce vine.

Din moși strămoși se ştie că nu e bine să fie agăţat calendarul anului nou înainte ca cel în curs să se fi sfârşit, pentru că aduce ghinion. O altă superstiţie este legată de faptul că cine va dormi în ziua de Sfântul Vasile va fi leneş tot anul.

În prima zi a anului nu este bine să aruncăm nimic, nici măcar gunoiul, pentru că dăm cu piciorul norocului.

Se mai spune că în noaptea dintre ani nu se găteşte mâncare din carne de pasăre, deoarece, aşa cum găina scormoneşte pământul şi îl împrăştie, tot aşa se risipesc norocul şi bunăstarea casei. În prima zi din noul an nu se mătură, nu se spală, pentru a nu atrage sărăcirea casei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si