O veste bună îi va surprinde pe români. Milioane de români ar putea să primească tichete de masă gratuite de la stat. Iată care sunt aceștia și cum pot intra în posesia lor.

Citeste si: Ce salariu are Marian Godină, după 16 ani de vechime în Poliție

Cu doar câțiva ani în urmă, pensionarii care aveau venituri mici au primit tichete de masă din partea statului.

Guvernul vrea să repete din nou acest proiect. În jur de 4,5 milioane de oameni se află în această categorie. Aceștia pot beneficia de 300 de lei lunar prin tichetele de masă oferite.

Tichete de masă gratis pentru români

În prezent, proiectul de lege se află în parlament și are mari șanse să fie votat. Tichetele de masă ar urma să fie primite la fel ca și în cazul angajaților, din partea statului și pentru o perioadă de 30 de zile.

Valoarea unui tichet de masă pentru pensionari ar urma să fie valioarea minimă stabilită de lege, care acum este de 15,09 lei.

Citeste si: Cele mai mari pensii din România

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Totuși, pensionarii care își doresc să primească tichete de masă trebuie să renunțe la alte facilități și anume la călătoriile gratuise cu trenul sau mijloacele de transport în comun.

Citeste si: Majorarea vârstei de pensionare și interzicerea cumulului pensie-salariu, noile cerințe PNL

„Astfel, în cazul în care biletele de valoare nu au fost folosite în cursul anului, de către pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii și asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum și de către pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, acestea

pot fi compensate în tichete de masă”, se arată în expunerea de motive a inițiativei legislative.

Citeste si: Vești bune! Pensionarii vor putea primi bonuri de masă. Ce condiţii trebuie îndeplinite

Printre românii care pot beneficia de acest proiect se numără și cei aflați în evidența Caselor Sectoriale de Pensii, după cum a mai precizat deputatul Ștefan Alexandru Băișeanu.

bonuri de masă gratis pentru români

Bonuri de masă, gratis pentru anumite categorii de români.

„De acestea (tichetele de masă) vor beneficia aproximativ 4.537.000 de pensionari, aflați în evidența Casei Naționale de Pensii Publice, precum și cei aflați în evidența Caselor Sectoriale de Pensii”, a spus unul dintre inițiatorii proiectului.

Proiectul urmează să fie aprobat, iar ulterior ca legea să fie introdusă în Monitorul Oficial, urmând ca imediat să intre în vigoare și pensionarii să poată beneficia de ajutor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si