La 33 de ani, Ana Maria își crește singură cele două fete aflate în prag de adolescență. Din salariul minim pe economie nu reușește să pună pe masă tot ce-ar avea nevoie așa că mai ia de mâncare de la Banca de Alimente.

Ana Maria Livan, beneficiar: „Mă ajută că economisesc bani să nu le mai cumpăr dulciuri. Salamurile de exemplu, alimentele de bază pe care nu le mai cumpărăm.

(...) E foarte greu azi cu un salariu minim pe economie să te descurci cu doi copii la școală și singură, fără un alt ajutor din partea nimănui. Este destul de greu.”

Citeste si: Alertă de Salmonella la pulpe și oase de pui. Mai multe produse au fost retrase de la vânzare

Scumpirile din ultima vreme îi determină pe tot mai mulți să ceară ajutorul Băncilor de Alimente

Raza de speranță pe care o întrevede ori de câte ori primește un pachet cu alimente a determinat-o pe Ana Maria să se implice și ca voluntar la depozitul cu alimente. Ea și ceilalți care își oferă ajutorul verifică fiecare produs în parte, îl cântăresc și îl distribuie mai apoi asociațiilor care sprijină persoanele vulnerabile. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Adriana Blaj, Banca Regionala pentru Alimente: „De exemplu, la Focșani se duc asociațiile pe munte, pe unde nu ajunge nimeni. În Galați la fel. Dacă avem produse care expiră mai repede ajung în centrele rezidențiale unde să fie consumate cât mai repede.”

Citeste si: Un lot de rodii de provenienţă Turcia, retras de la vânzare în urma depăşirii valorii admise de pesticide

„Aici avem icre, iaurt. Produse din carne ambalate, mezel, șuncă. Sunt primite aseară.”

Banca de Alimente, salvarea celor nevoiași

Alimentele pe care organizațiile nonguvernamentale le distribuie în centrele pentru bătrâni, în centrele pentru victimele violenței domestice, ori persoanelor cu dizabilități reprezintă o gură de aer proaspăt.

Mariana Robea, Fundația Familia: „Persoanele vulnerabile sunt o categorie defavorizată fie înainte de criză, fie că a început criza. Dacă înainte nu au reușit să-și depășească această condiție socială, acum când totul a explodat: facturi, etc. Acestor familii nu le va fi greu, ci aproape imposibil să se reintegreze în societate.”

Bănci de Alimente sunt în mai multe orașe din țară, de la începutul anului, au distribuit tone de alimente copiilor și persoanelor cu posibilități reduse. De asemenea, în noul context al războiului din Ucraina, alimentele ar putea ajunge și în centrele de refugiați.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citeste si: Parlamentul European dorește proiecte anti-fumat și anti-alcool în UE

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si