Țițeiul Brent, de referință la nivel mondial, a crescut vineri cu 2,81 dolari, sau 2,8%, la 101,89 dolari pe baril, după ce a urcat până la 101,99 dolari.

Crește prețul petrolului pe fondul tensiunilor

Țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) a atins un maxim de 95,64 dolari pe baril, iar cel mai recent a crescut cu 2,37 dolari, sau 2,6%, la 95,18 dolari.

Citeste si: Elicopterele Federației Ruse, mobilizate lângă România, la Tiraspol și Odesa

Citeste si: Ciocniri violente la Kiev. Ucraina anunţă că a ucis peste 1.000 de soldaţi ruşi

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Începutul invaziei din Ucraina, joi, a făcut ca prețurile să depășească 100 de dolari pe baril pentru prima dată din 2014, Brent-ul atingând 105 dolari.

Prețul petrolului a urcat vineri cu aproape 3%

Asaltul masiv al Rusiei pe uscat, pe mare și pe calea aerului a fost cel mai mare atac asupra unui stat european de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, determinând zeci de mii de oameni să își părăsească locuințele.

Citeste si: VIDEO| Un civil ucrainean s-a pus în fața tancurilor rusești care defilau prin sudul Ucrainei

Citeste si: Putin, pregătit să trimită la Minsk o delegaţie, la negocieri cu Ucraina

Ca răspuns la invazie, președintele american Joe Biden a lovit joi Rusia cu un val de sancțiuni, măsuri care împiedică capacitatea Rusiei de a face afaceri în principalele valute, alături de sancțiuni împotriva băncilor și a întreprinderilor de stat.

Marea Britanie, Japonia, Canada, Australia și Uniunea Europeană au dezvăluit, de asemenea, mai multe sancțiuni împotriva Moscovei, inclusiv o măsură a Germaniei de a opri un gazoduct de 11 miliarde de dolari din Rusia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si