Compania a transmis prin intermediul comunicatului de presă că este ”profund îngrijorată” de situația din Ucraina și a precizat că deja a întrerupt toate vănzările de produse în Rusia. Motivul îl reprezintă conflictul provocat de invazia pornită de țara condusă de Vladimir Putin pe teritoriul Ucrainei.

Ce se întâmplă cu Apple Pay

Nici serviciul Apple Pay nu a fost uitat.

Apple a anunțat că va limita accesul la diverse servicii digitale în interiorul Rusiei, printre care și acesta. De asemenea, a restricţionat disponibilitatea aplicaţiilor media de stat ruse în afara ţării.

Citeste si: Rusia se plânge că este atacată: site-urile Kremlinului, Guvernului și al Dumei de Stat nu mai funcționează

Aplicații precum RT News și Sputnik News RT News nu mai sunt disponibile pentru descărcare din App Store în țări din afara Rusiei.

Măsurile vin ca răspuns la cererea de ajutor din partea guvernului ucrainian

Săptămâna trecută guvernul din Ucraina a cerut prin intermediul unei scrisori deschise ca Apple să oprească accesul în App Store și să nu mai vândă produse în Rusia. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Volodimir Zelenski cere UE „să demonstreze că este alături de Ucraina”

Prin măsurile luate, compania s-a alăturat astfel unui lung șir de sancțiuni pentru Federația Rusă, după invazia din Ucraina.  

Alte branduri care s-au implicat 

Rețeaua socială Instagram a anunțat lansarea unui serviciu de criptare a mesajelor disponibil doar în Ucraina și Rusia. Prin intermediul acestuia cetăţenii celor două ţări îşi vor putea securiza discuţiile purtate.Opțiunea însă nu funcțioează implicit, ci trebuie activată manual.

Citeste si: Avalansa de sanctiuni pentru Rusia

Alți giganți tehnologici care s-au implicat în ultima săptămână au fost Google și Meta Platforms, compania sub umbrela căreia se află Facebook, Instagram și Whatsapp.  Google a anunțat că nu va mai transmite informații în timp real legate de traficul de pe străzile din Ucraina prin intermediul Google Maps și mai multe canale rusești au fost oprite din monetizare pe Youtube.

Meta a anunțat că elimină la nivel global conţinutul din paginile instituţiilor media ruse controlate de stat, precum şi postările care conţin link-uri către aceste acestea. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si