Cumpărăm carburant mai scump pe zi ce trece. Pe 24 martie, benzinăriile au scumpit în medie litrul de motorină vândut în stații cu zece bani pe litru. 

S-a scumpit motorina 

Între timp, prețul benzinei a rămas nemodificat

Stații din București au afișat astăzi, 24 martie, un preț de 8,08 lei/litru pentru motorină standard și un preț de 8,11 lei/litru pentru motorină premium, în timp ce benzina standard a rămas la prețul de 7,73 lei/litru. 

Prețul carburanților a suferit deja trei majorări într-un timp scurt. Au fost două majorări succesive de câte cinci bani pe litru, însă au fost aplicate doar în cazul motorinei. 

În urma acestor majorări, motorina a depășit astfel pragul de opt lei pe litru, inclusiv în stațiile care vindeau carburanți mai ieftini în Capitală. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Alimentul care se scumpește cu 50%. Anunț trist chiar înainte de 1 mai

Preț record pentru litrul de motorină

Suma este astfel mai mare decât cea înregistrată în urmă cu două săptămâni, din seara în care cozi imense s-au format la benzinării din toată țara.

Șoferii s-au grăbit să alimenteze, fiind speriați de faptul că prețul carburanților ar putea crește. La acel moment, benzina și motorina au fost scumpite, media fiind de 7,99 lei/litru. 

Citeste si: Prețul laptelui s-a dublat

Scumpirea de astăzi a motorinei vine în contextul în care în urmă cu trei zile am avut parte de ieftiniri. Prețurile scăzuseră cu 25 de bani pe litru de carburant. 

Noi scumpiri la carburanți. Motorina a sărit pragul de 8 lei pe litru

Noi scumpiri la carburanți. Motorina a sărit pragul de 8 lei pe litru

[Sursa foto: PixaBay]

Prețurile carburanților sunt influențate de doi mari factori: cotațiile internaționale de referință pentru cotațiile produselor petroliere din zona geografică și de politica de taxare de pe fiecare piață. 

Citeste si: Alimentul care se scumpește enorm chiar înainte de Paște. După carne, ulei și lapte urmează un alt aliment găsit în toate gospodăriile

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si