UPDATE 11.30. Procuratura Generală a Ucrainei a declarat, miercuri, că 191 de copii au fost uciși și 349 au fost răniți de la începutul invaziei ruse din 24 februarie, potrivit CNN. Mai mulți copii au murit în ultimele zile din cauza bombardamentelor din nord-estul și sudul Ucrainei.

Cadavrele arse ale unei fete de 16 ani și ale unui băiat de 10 ani au fost găsite în satele Borodianka, la nord-vest de Kiev, și Korolivka, în vestul Ucrainei.

Copiii se află, de asemenea, printre victimele bombardamentelor din orașul Harkov, din nord-estul orașului.

UPDATE. 7 morți după bombardamentele din Harkov din ultimele 24 de ore

Cel puțin șapte persoane au fost ucise și 22 rănite în urma bombardamentelor în regiunea de nord-est a Ucrainei, în Harkov, în ultimele 24 de ore, a declarat guvernatorul Oleh Sinegubov.

Potrivit The Guardian, guvernatorul a scris că un băiețel de doi ani se numără printre cei uciși în cele 53 de lovituri de artilerie sau rachete ale rușilor din ultima zi din Harkov. Informațiile nu au fost verificate independent. 

UPDATE 10.30. Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, a anunţat, într-o postare pe Telegram, că peste 1.000 de puşcaşi marini ucraineni s-au predat în oraşul Mariupol, asediat de forţele ruse, şi le-a cerut capitularea militarilor ucraineni rămaşi în combinatul siderurgic Azovstal, relatează Reuters.


Citeste si: Volodimir Zelenski: Câţi soldaţi ruşi morţi sunt în "planul" lui Putin?

UPDATE 10.00. Nu vor exista coridoare de evacuare pentru civili în Ucraina miercuri, deoarece trupele ruse au creat un climat periculos de-a lungul rutelor, a declarat vicepremierul ţării, Irina Vereşciuk, potrivit CNN. 

Citeste si: Patru președinți din UE, în drum spre Kiev. Zelenski a refuzat vizita președintelui Germaniei

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Vereşciuk a acuzat trupele ruse pentru crearea unei situaţii periculoase de-a lungul rutelor: ”Din păcate, nu le deschidem astăzi. În regiunea Zaporijie, ocupanţii au blocat autobuzele de evacuare, iar în regiunea Lugansk, ei încalcă încetarea focului”, a precizat oficialul ucrainean pe Telegram.

UPDATE 9.00. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat marți în fața parlamentului lituanian, că noi gropi comune sunt găsite zilnic în Ucraina și „sute de cazuri de tortură brutală” sunt descoperite în zonele recuperate de la forțele ruse. „Noi gropi comune sunt găsite aproape zilnic. Cadavrele continuă să fie găsite în canale de scurgere și pivnițe”, a afirmat liderul ucrainean. 

Autoritățile din Ucraina au identificat cadavrele a peste 720 de persoane ucise de armata rusă în regiunea Kiev. Peste 200 de persoane sunt încă date dispărute, potrivit șefului poliției din regiunea Kiev, Andri Nebitov, informează publicația Kyiv Independent.

Citeste si: Zelenski anunță capturarea unui aliat al lui Putin. Cine este oligarhul Victor Medvedchuk

Regiunea Kiev a fost printre primele regiuni afectate de invazia pe scară largă a Rusiei. Începând de la sfârșitul lunii februarie, orașele și satele din apropierea capitalei ucrainene au suferit din cauza bombardamentelor rusești, precum și a atrocităților trupelor ruse, inclusiv violuri și execuții sumare.

Citeste si: Primarul orașului Mariupol: Peste 20.000 de civili au fost uciși

Trupele ruse s-au retras din regiune la 1 aprilie. Imediat s-a dezvăluit amploarea distrugerilor și suferințelor umane aduse de forțele de ocupație. Potrivit Ministerului de Interne al Ucrainei, 720 de cadavre de civili uciși au fost găsite numai în regiunea Kiev, iar peste 200 de persoane sunt date dispărute. 

Rusia aduce trupe suplimentare în regiunea Belgorod 

Noi imagini din satelit de la Maxar Technologies arată că Rusia aduce noi trupe în regiunea Belgorod pentru o ofensivă în estul Ucrainei.

Bilanț dezastruos în Mariupol

Primarul orașului Mariupolul a declarat marți pentru o televiziune din Ucraina că  aproximativ 21.000 de rezidenți civili  au fost uciși în orașul-port asediat de la începutul invaziei ruse, potrivit celei mai recente estimare a autorităților ucrainene.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Președintele SUA, Joe Biden, îl acuză pe Vladimir Putin de comiterea unui "genocid" în Ucraina

În comentariile făcute postului TV, primarul Vadim Boichenko, a spus că este extrem de dificil de calculat numărul exact al victimelor de când au început luptele de stradă. Într-o declarație făcută ieri în Parlamentul din Coreea de Sud, președintele Volodimir Zelenski vorbea de "zeci de mii de morți" în Mariupol.

Numărul deceselor în Mariupol ar putea ajunge până la 22.000, a declarat și Pavlo Kirilenko, șeful administrației militare regionale Donețk. Kirilenko a declarat pentru CNN:

"Situația de la Mariupol face dificilă comentarea cu privire la numărul victimelor, orașul fiind sub asediu și blocat. În prezent estimăm între 20.000 și 22.000 de oameni morți în Mariupol".

Citeste si:  Cele trei scenarii în care NATO poate fi atrasă în războiul cu Rusia. Următorul pas: al Treilea Război Mondial


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si