Viktor Medvedciuk a ajuns la Putin prin succesorul acestuia, Dmitri Medvedev. În acea perioadă s-a născut şi averea lui Viktor Medvedciuk. În 2014, după anexarea Crimeei, averea oligarhului a fost lovită de sancţiuni americane „pentru contribuţia sa la acţiunile şi politicile care vizează subminarea procesului democratic şi a instituţiilor Kievului.”

Ce relație e între Viktor Medvedchuk și Vladimir Putin

Citeste si: Zelenski transmite un nou mesaj care vizează România: Dacă Ucraina cade, urmează Polonia, Moldova și România

Magnatul ucrainean Viktor Medvedchuk este văzut drept principalul aliat al președintelui Vladimir Putin la Kiev și ar apăra interesele Kremlinului de ani de zile. Mai mult, Vladimir Putin  i-ar fi botezat un copil celui care era numit cândva ”prințul întunecat” al politicii ucrainene. Anul trecut, Forbes l-a prezentat pe Viktor Medvedchuk ca fiind a 12-a cea mai bogată persoană din Ucraina

Ce avere are Viktor Medvedchuk

De-a lungul timpului Viktor Medvedchuk a strâns o avere de-a dreptul impresionantă. La solicitarea Biroului de Stat de Investigații din Ucraina, au fost sechestrate 154 de bunuri ale oligarhului Viktor Medvedchuk și ale soției sale. Printre acestea se numără treizeci de terenuri, 32 de apartamente, 23 de case, 17 parcări, un iaht și o flotă de 26 de mașini de lux.

El este și proprietarul unui tren de aur.

Rusia a refuzat să-l primească pe Viktor Medvedchuk în schimbul unor prizonieri ucraineni

Politicianul Viktor Medvedchuk, acuzat de trădare în Ucraina, a fost capturat de forţele de la Kiev.  Anunţul a fost făcut chiar de Volodimir Zelenski, pe pagina sa de Telegram.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

"O operaţiune specială care a fost dusă la capăt graţie celor de la SBU. Foarte bine lucrat! Revenim cu detalii", a anunţat preşedintele ucrainean pe reţeaua de socializare. 

Rusia a reacționat, după propunerea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a-l schimba pe oligarhul Viktor Medvedchuk cu prizonierii de război, avertizând că oficialii de la Kiev ar putea ajunge și ei, într-o zi, pe listele de schimb.

Zelenski a spus că ar putea să-l schimbe pe Viktor Medvedchuk,politician pro-rus și unul dintre apropiații lui Vladimir Putin, cu prizonierii de război ucraineni. Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, i-a transmis un răspuns dur.

Fostul președinte rus i-a sfătuit pe oficialii de la Kiev ”să încuie bine ușa noaptea, dacă nu vor să se regăsească pe o listă de persoane propuse pentru schimb.”

Citeste si: ZIUA 54 de război. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului e sigur că Rusia va rezista în confruntarea actuală cu Occidentul/ Zelenski acuză existența unor „camere de tortură”

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si