Pasca fără aluat: Reţeta specială de Paşte 2022. Pasca este unul dintre cele mai apreciate preparate tradiționale pentru masa de Paște. Îți prezentăm pas cu pas cum să faci cea mai bună pască fără aluat.

Iată cum cât de ușor se prepară rețeta de pască fără aluat, cu stafide și brânză dulce!

Rețetă de pasca fără aluat cu brânză dulce și stafide

Ingrediente: 

Brânză dulce de vaci 750 g

Smântână proaspătă 400 g

Ouă 7 buc

Zahăr 150g

Unt 200 g

Făină 60 g

Griș 40 g

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Stafide 200 g

Pesmet 2 linguri

Esență de vanilie

Unt pentru tapetat tava

Zahăr pudră pentru decor

Citeste si: Pască fără aluat cu mascarpone: Rețeta delicioasă pentru Paște

Pasca fără aluat: Reţeta specială de Paşte 2022

Pasca fără aluat: Reţeta specială de Paşte 2022

Mod de preparare:

Într-un bol mai mare puneți 7 ouă cu 150 g de zahăr și esență de vanilie. Apoi, amestecați cu un tel câteva minute sau până se topește zahărul.

Adăugați 750 g de brânză dulce de vacă. Omogenizați compoziția cu o spatulă. Adăugați 200 g de unt la temperatura camerei și amestecați. Adăugați 400 g de smântână proaspătă.  

Citeste si: Pască fără aluat cu smântână: Reţeta simplă pentru Paşte 2022

După care, amestecați bine cu spatula, adăugați 60 g de făină în 2-3 tranșe și omogenizați. Apoi puneți 40 g de griș în 2 tranșe.

Amestecați până se omogenizează bine toată compoziția. Adăugați 200 g de stafide și amestecați. Lăsați deoparte 10 minute să se odihnească.   

Mai apoi, amestecați din nou înainte de a pune în tavă. Luați o tavă de cuptor cu pereți detașabili (dimensiune 26 cm). Ungeți bine cu unt lateralul și fundul. 

Citeste si: Ouă umplute: Rețete delicioase de Paşte 2022

Presărați 20 g de pesmet și întindeți uniform pe toată suprafața. Turnați în tavă compoziția pregătită anterior.
Bateți tava de masă pentru a se uniformiza la suprafață. La cuptor pentru 70 minute la 180 grade Celsius sau până se rumenește frumos.

Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet. (minim 4 ore).

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si