Formularul de recensământ 2022  a fost realizat astfel încât persoanelor care participă să le fie ușor să răspundă ținând cont de faptul că nu au o pregătire specială precum cea de care beneficiază recenzorii. Astfel, fiecare persoană va avea propriul  formular de auto-recenzare, special situației în care se află.

Citeste si:  E obligatoriu pentru toți românii, de pe 14 martie 2022. Anunțul oficial a fost făcut

Paşii pe care trebuie să urmezi pentru  autorecenzarea online în 2022 se regăsesc aici pe recensamântromania.ro.

Chestionarele vor fi particularizate în cazul persoanelor căsătorite sau necăsătorite, absolvenților de facultate sau de liceu, pe categorii de vârstă, angajaților sau pensionarior. 

zi liberă recensământ 2022

Recensământ 2022: până când trebuie completat formularul?

Întregul proces se desfășoară până pe 15 mai, urmând ca apoi reconzorii să meargă pe teren la acele adrese unde nu s-a făcut autorecenzarea. 

În primele 42 de zile de autorecenzare, Institutul Național de Statistică a primit pe site-ul recensamantromania.ro răspunsul pentru 4.513.964 de chestionare. 

Pe primul loc este Bucureștiul cu peste 376.000 de chestionare completate și trimise. Este urmat de județul Brașov, cu peste 183.000 de chestionare trimise, iar pe locul trei găsim Clujul, cu 179.000 de chestionare. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Salariaţii care se vor autorecenza prin intermediul internetului, la recensământul din 2022, vor avea o zi liberă, plătită de angajator, conform ordonanţei de urgentă nr.19 din data de 4 februarie 2020.

Citeste si: Se scumpesc divorțurile în România. Ce alte taxe se măresc în București

Astfel, vor beneficia de această zi liberă toți cei care completează formularele online, în prima etapă a recensământului.

Ordonanța de Urgență nr. 19 din 4 februarie 2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021 prevede ca persoanele salariate care se autorecenzează prin intermediul internetului au dreptul la o zi liberă, plătită, în scopul încurajării utilizării cu predilecţie a acestei metode.

“  Persoanele salariate care se autorecenzează prin intermediul internetului au dreptul la o zi liberă, plătită, în scopul încurajării utilizării cu predilecție a acestei metode  se arată în OUG nr. 19/2020.

Astfel, dovada înregistrării online se va face prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării, cod care va fi generat automat după transmiterea formularului.

Persoanele care refuză să participe la recensământ pot fi amendate. 

zi liberă recensământ 2022

Recensământ 2022.

[Sursa foto: PixaBay]

Ce întrebări apar în formularele de auto-recenzare?

Formularele de auto-recenzare din cadrul Recensământului 2022 sunt împărțite în trei categorii: Chestionar secțiune pentru recenzarea locuinței, Chestionar secțiune pentru recenzarea spațiului colectiv de locuit și Chestionar secțiune pentru recenzarea persoanei. Iată o parte din întrebările care apar în formulare!

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Adevărul dureros al morții artistului Liam Payne. Ce au descoperit autoritățile- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

Citeste si:  VIDEO- Recensământ 2022. Iată ce trebuie să faci pentru autorecenzarea online

Întrebări Chestionar secțiune pentru recenzarea locuinței: tipul gospodăriei, numărul persoanelor din gospodărie (plecate temporar sau pentru o perioadă mare de timp), gradul de rudenie al persoanei denumite cu capul gospodăriei, poziția locuinței în clădire, tipul clădirii, materialul de construcție al pereților exteriori din clădire, anul construirii clădirii.

Întrebări Chestionar secțiune pentru recenzarea spațiului colectiv de locuit:   tipul spațiului colectiv de locuit, numărul de clădiri ale spațiului colectiv de locuit, forma de proprietate a spațiului colectiv de locuit, capacitatea în număr de locuri, numărul de încăperi, Recapitulația persoanelor înregistrate în spațiul colectiv de locuit fără persoanele pentru care s-a completat formularul.

Întrebări Chestionar secțiune pentru recenzarea persoanei:  statutul persoanei în momentul de referință al Recensământului (1 decembrie 2021), locul nașterii, domiciliul, reședința anterioară, reședința într-o altă țară, reședința într-o altă localitate, apartenența la etntie, limbă maternă și religie, nivelul de educație, ocupație, statut profesional, locul de muncă, întrebări referitoare la salariu și modul în care respondenții au fost afectați de pandemia COVID-19. 

Citeste si: Concedieri în masă, în România. Mii de români vor rămâne fără un loc de muncă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si