Asteroidul are un diametru de aproximativ 370 de metri şi o densitate scăzută.

Care este riscul ca Apophis să lovească Pâmântul

Specialiștii estimează că este un risc de 2% ca Apophis să lovească Pământul. Totuși, Pământul este în siguranță, asteroidul având o inclinație orbitală mică (3,3 grade).

Citeste si: Un șofer a fost prins băut, fără permis, într-o mașină neînmatriculată și cu număr fals

Un risc potențial îl are și un alt asteroid care se va apropia de planeta noastră în anul 2036, dar NASA dă asigurări că și atunci Pământul va fi în siguranță.

NASA a trimis sonda OSIRIS-APEX, care va „explora” marele asteroid în următorii ani, pentru a vedea ce traiectorie va avea pe viitor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Se va apropia de Pământ şi în 2060, respectiv 2068, informează Mediafax.

Ce au descoperit chinezii pe partea întunecată a Lunii

Descoperire uluitoare a astronomilor chinezi pe partea întunecată a Lunii: este vorba de "globule de sticlă", a căror prezența este greu explicabilă până la acest moment.

Citeste si: Prima imagine cu băiatul lui Reghecampf și al Corinei Caciuc. Cei doi părinți sunt extrem de fericiți

Mini-robotul lunar Yutu-2, al misiunii spațiale chineze Chang'e-4, a descoperit  două globule macroscopice de sticlă  translucide în timpul explorării sale pe partea îndepărtată a Lunii, ceea ce ar putea ajuta la dezvăluirea istoriei timpurii a satelitului natural al Pământului, transmite agenția  Xinhua News.

Potrivit unui studiu publicat în Science Bulletin,  roverul Yutu-2 a capturat imagini  cu două globule translucide folosind camera sa panoramică.

Anortozitul lunar este o rocă existentă în zonele muntoase lunare, care s-a format în oceanul de magmă lunară.

Cercetătorii au spus că globulele sunt diferite de mărgele de sticlă prelevate de misiunile Apollo, deoarece sunt mai mari ca dimensiuni și prezintă culori.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si