Potrivit InformNapalm, armata rusă ar putea folosi luni sau marţi arme chimice împotriva ultimilor apărători ai oraşului Mariupol, situat la Marea Azov.  

Astfel, aproximativ 2.000 de „prizonieri” ar urma să fie utilizaţi drept „scuturi umane”.

Sursele InformNapalm spun că ruşii au plănuit să trimită soldaţi în recunoaştere, toţi fiind echipaţi cu măşti de gaze, o trusă de protecţie şi un rucsac mic al cărui conţinut rămâne un mister.

De asemenea, ruşii au în vedere să desfăşoare în oraş şase cisterne al căror conţinut rămâne de asemenea un mister, acestea fiind însoţite de vehicule blindate.  

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Potrivit unui medic, fiecare luptător de la Mariupol retras în Azovstal este foarte slăbit.

Negocierile au fost refuzate

Mai devreme, Vadim Medinski, principalul negociator al Rusiei în dosarul Ucraina, a refuzat orice discuţie cu privire la evacuarea apărătorilor Mariupolului.

Familiile acestora sunt disperate și au cerut intervenţia preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan şi a liderului chinez Xi Jinping.  

Citeste si: Președintele Finlandei, surprins de "calmul" lui Putin când i-a transmis decizia privind aderarea la NATO

Anna Ivleva, soţia unui puşcaş marin blocat în Azovstal, a declarat într-o conferinţă găzduită de agenţia de presă Ukrinform că Vladimir Putin poate acceptă un dialog cu Xi în privinţa evacuării ţinând cont de faptul că Beijingul este un partener economic al Moscovei.  

Război Rusia-Ucraina, ziua 82. Noi bombardamente în Odesa. Armata rusă a distrus spitalul din Severodonețk. Soldații din Belarus, implicați în luptele de lângă graniță

Război Rusia-Ucraina, ziua 82. Ucraina se pregătește pentru o intensificare a atacurilor rusești în estul regiunii Donbas, o țintă prioritară pentru Moscova, dar unde forțele sale pierd teren, în timp ce armata ucraineană își continuă contraofensiva în regiunea Harkov.

Citeste si: COMPER 2022. Subiectele și baremul de corectare la Limba și literatura română, etapa națională

Război Rusia-Ucraina, ziua 82.  Forțele ruse au atacat spitalul din Severodonețk, duminică, a declarat Serhii Haidai, șeful Administrației Militare Regionale Lugansk, pe canalul său oficial Telegram, potrivit CNN.

Noi bombardamente au avut loc, luni dimineața, la Odesa, mai multe clădiri cu destinație turistică au fost lovite de ruși, anunță publicația Kyiv Independent.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si