Țări variola maimuței. Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că numărul de cazuri de infectări cu variola maimuței ar putea crește în următoarea perioadă. De obicei această boală se răspândește în țările din zona Africii. OMS a spus că deși focarul este unul neobișnuit, acesta rămâne „controlabil”. 

Iată în ce țări a fost depistată până acum variola maimuței, dar și care sunt simptomele infectării!

țări variola maimuței

Care sunt țările care au depistat până acum cazuri de variola maimuței?

Țările în care a fost depistata variola maimuței

Italia, Suedia, Spania, Portugalia, SUA și Canada, precum și în Marea Britanie (unde a fost raportat primul caz european) se numără printre țările care au confirmat cazuri de variola maimuței. Grecia a anunțat de asemenea că are în observație o suspiciune de variola maimuței. 

Variola maimuței este des întâlnită în părțile îndepărtate ale Africii Centrale și de Vest. Specialiștii din domeniul sănătății sunt îngrijorați cu privire la faptul că boala a ieșit de pe continentul african, lucru care până acum se întâmpla foarte rar.

Citeste si: Bill Gates, previziuni sumbre pentru omenire: „Există o șansă de 50% ca în următorii 20 de ani să avem o nouă pandemie ”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Recent, încă trei țări au confirmat primele cazuri de variola maimuței. Este vorba despre două țări europene: Cehia și Slovenia și despre primul stat din Golf, Emiratele Arabe Unite.

Până în acest moment sunt peste 230 de cazuri confirmate și suspecte, în 20 de țări în afara Africii.

Experții se așteaptă ca numărul cazurilor să crească, dar cu toate acestea ei spun că riscul pentru populația generală rămâne scăzut. 

țări variola maimuței

Care sunt țările care au depistat până acum cazuri de variola maimuței?

[Sursa foto: PixaBay]

Ce simptome are variola maimuței

Variola maimuței are simptome ușoare, asemănătoare gripei, cum ar fi febră și dureri de spate, și o erupție cutanată care dispare de la sine în decurs de două până la patru săptămâni. Erupția începe pe față și apoi se răspândește în alte părți ale corpului, inclusiv în organele genitale. În plus, erupția prezenta furuncule care se umplu cu puroi și, în cele din urmă, formează o crustă și cad.

Citeste si: Alexandru Rafila: „În valul al cincilea au fost de patru ori mai puţine decese în România decât în valul al patrulea”

Variola maimuței de distinge foarte greu de erupții comune, cum ar fi varicela. Ganglionii limfatici umflați sunt o caracteristică distinctivă a variolei maimuței, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

Potrivit datelor transmise de OMS, această afecțiune poate fi mortală în unele cazuri, iarția celor care se îngrijește mor din cauza variolei maimuței variază între 1% și 10%, în funcție de tulpină. Cele două tulpini sunt: ​​clada din Africa de Vest și clada din Bazinul Congo.

Mai mult, oficialii din domeniul sănătății din Marea Britanie au declarat la date de 16 mai că aceste cazuri înregistrate în regatul Unit provin din clada vest-africană, iar oamenii de știință ai Institutul Național de Sănătate din Portugalia au identificat aceeași tulpină, conform secvenției. publicat vineri.

Citeste si: OMS, anunț de ultim moment despre variola maimuței


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si