Reabilitare pasaj Unirii București. Pasajul va fi închis circulației până în jurul datei de 1 septembrie 2022. Potrivit autorităților vor exista două etape de reabilitare. Prima vizează Pasajul Unirea, în această vară, iar cea de-a doua este programată la finalul anului viitor pentru consolidarea Planșeului Unirii.

reabilitare pasajul unirii

Cât vor costa lucrările de reabilitare a pasajului Unirii din București

Consolidarea și punerea în siguranță a unuia dintre cele mai cunoscute pasaje din Capitală se ridică la suma de 60 de milioane de lei. Primăria Sectorului 4 a precizat că se va ocupa de separarea fluxului de circulație pentru motocicliști de cel rutier și de asemenea, va monta și un sistem de ventilație pentru pasajul Unirii. 

Pasajul Unirii din București a fost inaugurat în iunie 1987. Are o lungime de 900 de metri, din care 600 sunt acoperiți. În momentul în care a fost dat în folosință era considerat cel mai mare pasaj rutier subteran din România.

Citeste si: Bulevardul Gheorghe Șincai din București a intrat în reabilitare

„Lucrările la planşeu vor începe în momentul în care vom avea elaborat proiectul tehnic. Pentru a-l avea, avem nevoie de studiu de fezabilitate, timpul estimat de lucru este între 12 şi 18 luni, există posibilitatea tehnică.

Repet, 12-18 luni este timpul estimat pentru realizarea documentaţiei necesare începerii lucrărilor.(...) Planşeul Unirii este în fapt o lucrare complexă, o lucrare cu o componentă hidrotehnică extrem de importantă. Spre exemplu, ieri, pentru a face măsurile de care avem nevoie, a fost secată Dâmboviţa pe partea respectivă", a declarat primarul Sectorului 4.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

reabilitare pasajul unirii

Șantierul care va bloca unul din punctele importate din București va dura două luni

Lucrările vor începe în jurul datei de 20 iunie și este estimat ca până la 1 septembrie totul să fie finalizat. 

„Pentru partea de punere în siguranţă a pasajului rutier(...), lucrările vor începe în jurul datei de 20 iunie, adică după ce şcolile şi grădiniţele îşi închid activitatea, şi depunem toate eforturile- şi sunt convins că vom reuşi acest lucru- să finalizăm până la data de 1 septembrie, astfel încât deranjul pe care-l creăm să fie redus la minim şi să profităm de perioada verii, în care traficul este uşor redus în Bucureşti.(...) Estimăm că vom opri circulaţia undeva în jurul datei de 20 iunie, astfel încât pe parcursul verii, până la începerea şcolii, să putem realiza integral aceste măsuri de punere în siguranţă”, a spus Daniel Băluţă, citat de Agerpres.

Citeste si: Apa caldă va fi oprită în București. Vezi zonele care sunt vizate

Pe timpul celor două luni de desfășurare a lucrărilor, circulația din zonă va fi deviată pe deasupra pasajului, dar și pe arterele adiacente.

Printre problemele depistate în acest moment se numără: armături fără strat de acoperire; infiltraţii produse de lipsa sau deteriorarea hidroizolației; degradarea căii pe pod şi ale trotuarelor; fisuri şi crăpături; deteriorări ale betonului; lipsa pantelor de scurgere a apelor pe pod. 

Citeste si: Un muncitor a fost cărat pe cupa unui excavator și a murit strivit de roata utilajului

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si