Cu astfel de oferte, tinerii au luat cu asalt târgurile de  joburi, hotărâţi să demonstreze că pot face performanţă dacă sunt apreciaţi la locul de muncă.  "Se va axa şi pe limba engleză, e foarte important, fiind o companie internaţională." 

Tineri „vânați” de pe băncile facultății

A fost "vânătoare" de viitori it-iştii în Craiova. Industria ar mai avea nevoie de încă 25 de mii de angajați, așa că tinerii sunt abordați de marile companii încă de pe băncile facultății.

Discuțiile pornesc mai mereu de la salariu.

Georgiana, studentă: "Cred că ar trebui să plece de undeva de la 3.000 de lei şi să crească progresiv(...) Să ne ofere training, pentru că avem nevoie la început de drum."

După 4 ani de facultate în care a învăţat din greu, Gerogiana este pregătită să intre pe piaţa muncii. Nu fără cerinţele adaptate nevoilor generaţiei sale. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Georgiana, studentă: "Să nu fiu obligată să lucrez de la 9 la 5 şi să pot să-mi aleg când să lucrez. Să pot să-mi aleg pauza.(...) C el puţin peste 3.500 (nr- lei), măcar la început de drum. Ştiu că n-avem experienţă.”

Citeste si: Încă se fac angajări pe litoral

Puţini sunt cei care ar accepta să muncească în IT pe bani puţini

Mihai, student: "S-ajungi la 3000-4000 îţi trebuie şi foarte multă cultură şi foarte multe cunoştinte în domeniul respectiv(...) Eu şi salariul minim dacă mi l-ar da, aş fi mulţumit." 

Lipsa de experiență nici nu contează pentru angajatori, atât de mare e penuria de salariați în acest domeniu.

Andreas Zaharia, reprezentantul unei firme de IT: „Suntem o companie care plătim foarte bine(...) Eu zic că bine plătit înseamnă, dacă vreţi să vorbim de cifre, în jurul a 4.000 de lei."

Citeste si: Peste două milioane de chestionare nu au fost validate la recensământ

Peste 100 de mii de angajați din domeniul IT sunt scutiți de la plata impozitului pe venit. Politicienii au pus ochii pe această categorie și ar dori impozitarea tuturor angajaților pentru resurse suplimentare. Cei din domeniu spun însă că IT-ul oricum aduce contribuții la buget de peste 1 miliard de euro.

Citeste si: O altă firmă de asigurări ar putea da faliment. Aceasta e acuzată că transferă peste 90% din venituri în afara țării


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si