Fiecare dintre partidele aflate la guvernare încearcă să își creeze imagine politică din măsurile luate de Guvern și să se distanțeze de eventualele eșecuri ale unei perioade dificile, caracterizate de o inflație record și de scăderea puterii de cumpărare.

Citeste si: Cum poți să amâni ratele la bănci timp de 9 luni. Ministerul de Finanțe a publicat proiectul de OUG

Până acum, PSD a reușit "să ia fața" partenerilor de la PNL și UDMR, prin seria de măsuri cu componentă socială, adresate categoriilor vulnerabile, dar care nu rezolvă problemele de fond ale economiei.  

Citeste si: VIDEO- Voucherele sociale au ajuns în buzunarele românilor, iar mulți dintre ei au cheltuit deja cei 250 de lei de la stat

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

PSD încearcă să puncteze din nou, lansând o somație publică pentru ministrul Energiei- liberalul Virgil Popescu. Aceste trebuie să vină cu soluții pentru ieftinirea carburanților, spun social-democrații.

PSD: Ministrul Energiei să vină "urgent" cu soluția

Într-un comunicat de presă transmis marți, PSD solicită ministrului Energiei, Virgil Popescu, "să prezinte urgent în Coaliție" propunerea de reglementare pentru realizarea acestui obiectiv, fie plafonare, fie altă soluție identificată în acest sens.

Citeste si: VIDEO- Șoferii români continuă protestele la pompă. Benzinăriile sunt blocate: „Vrem să tragem un semnal de alarmă”

"PSD subliniază că orice întârziere a unei decizii din partea Executivului în această privință afectează grav atât economia națională, cât și puterea de cumpărare a cetățenilor.

Din momentul în care Ministerul Energiei a primit sarcina de a prezenta o soluție de legiferare, prețurile la carburanți s-au majorat cu încă aproximativ 0,5 lei/litru. Așadar, nu mai e timp de analize și dezbateri! E nevoie de acțiune! Guvernul trebuie să intervină urgent pentru a pune capăt acestor creșteri de prețuri", se spune în mesajul social-democraților.

Critica la adresa partenerilor de guvernare este cât se poate de clară, fiind vorba de reclamarea unor întârzieri nejustificate la Ministerul Energiei.  

Din perspectiva PSD, stabilirea unui preț maximal la clientul final sau limitarea adaosului comercial pe tot lanțul comercial, de la producător la benzinărie sunt variante care ar trebui discutate de urgență în cadrul Coaliției de guvernare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si