Regatul himalayan care este situat între China și India, are o frumusețe deosebită și o cultură budistă veche care a luat decizia de a interzice turismul, deși acesta reprezenta o sursă majoră de venit.

Monarhia constituțională cu aproape 800.000 de locuitori a raportat sub de 60.000 de cazuri de COVID și doar 21 de decese, dar economia s-a contractat în ultimii doi ani, împingând mulți oameni în sărăcie.

Potrivit Consiliului pentru Turism al Bhutanului, turiştii vor avea voie să vină în țară începând cu 23 septembrie. Taxa de dezvoltare durabilă va fi de 200 de dolari pentru fiecare turist turist pe zi, de peste trei ori mai mare decât taxa de 65 de dolari percepută până acum.

Taxa nouă va compensa amprenta de carbon a turiștilor

„COVID-19 ne-a permis să regândim modul în care sectorul turistic poate fi cel mai bine structurat și operat, menținând în același timp amprenta de carbon la un nivel scăzut”, a spus Tandi Dorji, președintele TCB și ministrul de externe al țării.

Citeste si: Grecia a suspendat cererile de viză pentru ruși

Conform oficialilor, Bhutan a revizuit și standardele pentru furnizorii de servicii- hoteluri, ghizi, operatori de turism și șoferi.

Bhutan a fost deschis în 1974

Operatorii de turism  vor putea fi aleși și își vor putea planifica singuri itinerariile.

Până în prezent, aceștia puteau alege doar dintre pachetele oferite de agențiile de turism.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Bhutanul s-a deschis pentru turiștii bogați în 1974, când a primit 300 de vizitatori. Numărul a ajuns la 315.600 în 2019, în creștere cu 15,1% față de anul anterior, potrivit datelor TCB.

Sangay Phuntso, care conduce compania Always Bhutan Travel din capitala țării, Thimphu, a spus că taxele îi pot descuraja pe unii turiștii, dar nu și pe vizitatorii bogați.

„Cei care pot cheltui bani sunt bineveniți. Suntem încântați”, a spusPhuntso.

Citeste si: Pasagerii vor avea dreptul să ceară compensații pentru un zbor anulat. Care este suma pe care o pot cere

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si