Iulia Paievska, o ucraineancă în vârstă de 53 de ani, este cunoscută în țara sa sub numele de Taira, fiind considerată o eroină. Aceasta a mărturisit că abuzul a început imediat după ce a fost recunoscută la un punct de control de lângă Mariupol și luată prizonieră, împreună cu șoferul ei, pe data de 16 martie.

"Timp de cinci zile nu am primit mâncare și nici nu am băut", a povestit Paieska pentru jurnaliștii de la CNN, după trei săptămâni de la eliberarea sa într-un schimb de prizonieri la data de 17 iunie.

Abuzul prin care a trecut a fost  "extrem"   și  "nu s-a oprit pentru un minut în toate cele trei luni".

Citeste si: Război Rusia- Ucraina, ziua 134. Universitatea din Harkov, distrusă de un atac cu rachete al rușilor. "Este definiția barbariei", spune Zelenski

"În mod constant ni se spunea că suntem fasciști, naziști", a susținut eroina, comparând condițiile îndurate cu un gulag. Iulia Paievska le-a povestit în detaliu jurnaliștilor cum a fost ținută în izolare pentru perioade lungi de timp deoarece a refuzat că facă o confesiune în fața camerelor de luat vederi.

Cine este Iulia Paievska, eroină a Maidanului?

Popularitatea Iuliei în Ucraina a luat amploare de când a devenit o figură proeminentă în timpul revoltei Maidan din anul 2014, acolo unde i-a sprijinit pe cei care protestau împotriva președintelui pro-rus de atunci ca medic voluntar.

De acolo, aceasta a mers spre est în prima linie, în timp ce trupele ucrainene s-au luptat cu forțele separatiste din regiunea Donbas, în cele din urmă alăturându-se oficial forțelor armate ale Ucrainei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

La momentul izbucnirii războiului de către Rusia asupra teritoriului ucrainean, Iulia se afla în Mariupol, acolo unde îi ajuta pe soldații și civilii răniți, înregistrând întreaga experiență de război.

Citeste si: Insula Șerpilor, bombardată puternic de ruși. Steagul uriaș i-a enervat pe oamenii lui Putin

În momentul în care forțele ruse care s-au apropiat de oraș, aceasta a reușit să trimită un card de memorie cu înregistrările unor jurnaliști străini. Iulia a povestit pentru jurnaliștii de la CNN că atunci când s-a apropiat de punctul de control în care a fost arestată, a distrus un alt card de memorie cu dinții.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Militarii de la punctul de control au recunoscut-o la scurt timp, a declarat Paievska. În câteva zile de la răpire a fost forțată să stea în fața camerelor de filmat rusești pentru deveni "vedeta" unui film de propagandă în care este acuzată de fascism și că ar folosi copii ca scuturi în fața trupelor rusești.

Citeste si: Un oligarh rus a fost găsit împușcat în cap în piscină


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si