Pepenele este un aliment cu un conţinut ridicat de antioxidanţi, minerale şi vitamine. Spre bucuria multor persoane, are foarte puține calorii.

Acesta este un sinonim cu vara. Pepenele este foarte bun în a ne răcori pe timpul verii şi ne ajută la combaterea căldurii. De asemenea are și un gust delicios și dulce, care ne ajută de cele mai multe ori să înlocuim dulciurile.

Citeste si: Pepenii care se vând singuri

Potrivit mai multor studii, pepenele previne rata obezităţii şi, prin urmare, a mortalităţii din această cauză la nivel global. Un alt beneficiu este acela că reduce şi riscul de a ne îmbolnăvi de boli de inimă sau diabet.

Acesta poate fi consumat foarte bine în cantităţi generoase şi ajuta la eliminarea senzaţiei de foame, cât şi facilitează eliminarea apei pe care corpul o reţine, având şi un efect diuretic.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Mulți dintre bunicii noștri s-au obișnuit ca pe lângă felia de pepene să aibă   şi nişte pâine lângă aceasta. Această combinație, însă nu este una foarte benefică. Pepenele este un aliment foarte acid care fermentează în stomac, astfel că încetineşte digestia altor produse.

Pâinea este un aliment bogat în zahăr. Nivelul glicemiei creşte rapid. Prin urmare, combinatia dintre pepene şi pâine nu este indicată.

Ce beneficii are pepenele?

1. Previne astmul. Riscul de a te îmbolnăvi de astm este scăzut la oamenii care consumă mulți nutrienti precum cei din pepenele roșu. Unul dintre aceștia este vitamina C care este din abundență în acest fruct.

2. Fiind o sursă excelentă de antioxidantul vitamina C și pepenele roșu poate ajută la combaterea formării de radicali liberi care cauzează cancerul. Licopenele, de exemplu, spun mai multe studii, sunt în legătură cu elimininarea riscului îmbolnăvirii de cancer de prostată.

3. Deoarece conține apă și fibre, pepenele roșu ajută la prevenirea constipației și promovează sănătatea tractului digestiv. 

4. Este un foarte bun rehidratant: are 92% apă și este plin de electroliți. Pepenele roșu este un exemplu răcoritor în lunile de vara și previne deshidratarea. 

5. Colina este o substanță importantă și versatilă în componentă pepenelui roșu care este implicată în mecanismul somnului, al mișcărilor musculare, învățării și memorării. Colina ajută la menținerea structurii membranei celulare, asista la transmiterea impulsurilor nervoase și la absorbția grăsimilor. Colina poate îndepărta inflamațiile cronice.

Citeste si: Reţetă dulceaţă de pepene: Un deliciu!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si