Sfânta Maria Mică 2022. În fiecare an, la data de 8 septembrie, creștinii ortodocși sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului, sărbătoare care mai este cunoscută și sub denumirea de Sfânta Maria Mică. 

Sfânta Maria Mică sau Nașterea Maicii Domnului este unul din Praznicele Împărătești ale Bisericii Ortodoxe, marcată în calendarul ortodox cu cruce roșie.

Nașterea Maicii Domnului este cea mai importantă sărbătoare de la începutul anului bisericesc, care are loc în fiecare an la data de 1 septembrie. 

Tradiții și obiceiuri de Sfânta Maria Mică 2022

De Sfânta Maria Mică, ca și în celelalte zile de mare sărbătoare, nu se spală, nu se calcă, nu se muncește la câmp, nu se mătură și nu se fac alte munci gospodărești.

În tradiția creștină, Nașterea Maicii Domnului este hotarul dintre vară și toamnă, momentul în care încep muncile agricole.

În ziua de Sfânta Maria Mică, bărbații nu fac treabă prin gospodărie, iar femeilor le este interzis să coasă și să spele haine.

Citeste si: Sărbători religioase septembrie 2022: Calendar ortodox

Sfânta Maria Mică 2022. Tradiții și obiceiuri de această mare sărbătoare

Sfânta Maria Mică 2022. Tradiții și obiceiuri de această mare sărbătoare

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Se spune că de Nașterea Maicii Domnului sunt ascultate rugăciunile femeilor care nu pot aduce pe lume un prunc, dar și a celor însărcinate, pe care Maica Domnului le ajută să nască ușor.

Tot în această zi de sărbătoare, fetele nemăritate se pot ruga la Maica Domnului în ziua de Sf. Maria Mică, ca să își găsească alesul.

În ziua Nașterii Maicii Domnului, creștinii țin candelele aprinse în dreptul icoanei Maicii Domnului.

Citeste si: Ce se dă de pomană de Sf. Maria 2022? Iată ce spun preoţii

De sărbătoarea Sfintei Mării se împarte la biserică cu fructele toamnei ca să fie sfințite și apoi împărțite celor sărmani.

Ce nu e bine să faci de Sfânta Maria Mică 2022?

Se spune că cine va lucra în această zi va avea ghinion. Dacă fac treabă pe 8 septembrie, bărbaţii se vor lovi, iar femeilor li se va arde mâncarea.

Totodată, nu este bine să se gătească la foc în aceste zile pentru a ține departe bolile. În unele zone ale tării există credința conform căreia dacă găteşti înainte sau după Sfânta Maria Mică, ţi se varsă oala cu mâncare şi îi arde pe copii.

Citeste si: Calendar ortodox 2023: Când pică Floriile, Rusaliile și Paștele?

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Cine este și cu ce se ocupă Diana, fiica Deliei Budeanu. Detalii neștiute despre primul copil al regretatei crainice TV- radioimpuls.ro

Citeste si: Fiica milionarului Ioan Crișan, reținută pentru uciderea lui. Anchetatorii au aflat de ce Laura Crișan a comandat asasinarea acestuia- antena3.ro

Sfânta Maria Mică 2022. Tradiții și obiceiuri de această mare sărbătoare

Sfânta Maria Mică 2022. Tradiții și obiceiuri de această mare sărbătoare

Din moși strămoși se spune că nu e voie să se aprindă focul în casă în preajma Nașterii Maicii Domnului, deoarece acest lucru aduce ghinion şi boală.

Se mai spune că pe 8 septembrie 2022, plantele își pierd puterile tămăduitoare, iar vremea începe să se schimbe și devine capricioasă.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si