Cele două seisme au fost localizate la aproximativ 10 kilometri de extremitatea sudică a insulei din Marea Egee, la o adâncime de 13 kilometri sub nivelul scoarţei.

Citeste si: Moarte cumplită pentru un român: a căzut de la înălţime în timp ce încărca un utilaj cu zahăr

Conform Institutului de Geodinamică din Atena, primul seism a avut magnitudinea 4,8, iar cel de-al doilea 5,2.

Purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă de pe insulă a dezvăluit, potrivit unui post de televiziune, că localnicii şi turiştii au ieşit pe străzi cuprinşi de panică după primul seism, informează Agerpres.

Care sunt pagubele 

Deși pe insulă sunt și foarte mulți turiști, edilul elen a precizat că oamenii nu trebuie să aibă niciun motiv de îngrijorare.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Verificăm dacă s-au produs pagube materiale, dar până acum nu am descoperit nimic", a declarat primarul din East Samos, Giorgios Stantzos, potrivit Skai. 

Citeste si: Valentin Anghel este pilotul care a murit alături de Georgiana Popa. El avea foarte multă experiență în zbor

Cel mai puternic seism din Samos a avut loc în octombrie 2020. Atunci, un seism cu magnitudinea 6,9 a provocat prăbuşirea mai multor clădiri, iar două persoane tinere au fost ucise.

Coasa vestică a Turciei a fost și ea afectată de acel cutremur de pământ, acolo fiind raportate peste 100 de victime.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si