Blue Air a depus la Ministerul Mediului  a doua cerere de reeșalonare a datoriilor către statul român, în plin scandal legat de anularea fără o informare prealabilă a tuturor zborurilor companiei. 

Citeste si: MAE: Peste 620 de români afectaţi de anularea zborurilor Blue Air au solicitat sprijin să revină în ţară

Miercuri dimineață are loc la Agenția Fondului de Mediu (AFM) o ședință în care se discută o nouă cerere de reeșalonare a datoriei de 28 milioane lei a companiei, au declarat pentru G4Media surse oficiale.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat anterior că Agenția Fondului de Mediu a blocat conturile Blue Air pentru datoria neplătită de 28 milioane de lei.

Datorii uriașe pentru Blue Air

Compania Blue Air, fondată în anul 2004 de omul de afaceri Nelu Iordache a anunțat marți sistarea tuturor zborurilor după ce conturile i-au fost poprite pentru neachitarea unor amenzi.

Compania care depășise în 2016 operatorul de stat Tarom ca flotă a fost grav afectată de pandemie (ca toți ceilalți operatori aerieni) și se afla în proces de negociere privind eșalonarea plății amenzilor.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Celulă de criză la nivelul Guvernului după suspendarea zborurilor de către Blue Air. Deciziile anunțate

În luna iulie, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a spus că Blue Air  se pregăteşte să iasă din piaţă  şi tergiversează primirea procesului verbal privind amenda aplicată de ANPC şi obligaţia de a da consumatorilor banii înapoi.

Pe de altă parte, Blue Air a acuzat ANPC de incompetență crasă, abuz în serviciu și spune că se va adresa instanței pentru ceea ce compania numește „o decizie ilegală și discriminatorie”. 

Peste 620 de români afectaţi de anularea zborurilor Blue Air au solicitat sprijin să revină în ţară

Potrivit Ministerul Afacerilor Externe, peste 620 de români afectaţi de anularea zborurilor Blue Air, solicitaseră până marţi noaptea, ajutor să revină în ţară.

„  MAE informează că, până la acest moment, au fost recepţionate semnalări din partea unor cetăţeni români afectaţi de anularea zborurilor din Cehia, Cipru, Croaţia, Grecia, Israel, Norvegia, Portugalia, Spania şi Regatul Unit. Din informaţiile deţinute de MAE la acest moment, peste 620 de cetăţeni români au solicitat sprijinul Guvernului României pentru a se reîntoarce în ţară  ”, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe. 

Unde pot apela românii 

În contextul crizei generate de anularea zborurilor companiei aeriene Blue Air, a fost activată o linie telefonică (0040751084537) şi a fost pusă la dispoziţie o adresă de email ([email protected]), unde cetăţenii români aflaţi în străinătate îşi pot notifica situaţia. De asemenea, cei afectați pot contacta cea mai apropiată ambasadă în locul în care se află. 

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Compania Blue Air  a suspendat marți seară toate zborurile  programate să decoleze de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022. 

Citeste si:  VIDEO Celulă de criză la nivelul Guvernului după suspendarea zborurilor de către Blue Air. Deciziile anunțate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si