Compot de struguri. O rețetă simplă și gustoasă pe care orice gospodină trebuie să o încerce. Un preparat delicios, bogat în vitamine, care nu trebuie să lipsească din cămara gospodinelor.

Cum să faci compot de struguri pentru iarnă

Serile reci de iarnă pot fi îndulcite cu un preparat simplu de făcut, dar foarte gustos: compotul de struguri. Iată de ce ai nevoie pentru a face un compot de struguri de neuitat.

Citeste si: Pui Shanghai ca la restaurant. Cum se prepară în mod corect?

Compot de struguri

Compot de struguri: cum se prepară ca să fie extrem de aromat

[Sursa foto: PixaBay]

Ingrediente

  • -struguri
  • -zahar 
  • -apa

Mod de preparare

Primul pas este spălarea strugurilor. Apoi, aceștia se lasă la scurs. Se ia fiecare ciorchine și se aleg boabele cu atenție, fără a mai rămâne bucăți din ciorchine. Boabele de struguri se așează în borcane, dar cu atenție pentru a nu le strivi. 

Citeste si: Rețete tradiționale românești: Cum se face puiul la ceaun?

După ce am pus boabe de struguri în fiecare borcan adăugăm câte două linguri de zahăr, strugurii sunt deja foarte dulci. Se adaugă apă în borcane, iar capacele se strâng cât mai tare. Se așază borcanele într-o oală pe fundul căreia punem o cârpă și totul se pune la foc. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Povestea contelui mutat în România după ce s-a îndrăgostit de Transilvania. Tibor Kalnoky a creat un loc „ieșit din basm” la Micloșoara- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Din clipa în care apa începe să fiarbă mai lăsăm totul aproximativ 10 minute. Scoatem borcanele și le punem cu gura în jos pe o pătură sau un prosop gros. Le acoperim și le lăsăm așa 2, chiar 3 zile.

Compot de struguri

Compot de struguri: cum se prepară ca să fie extrem de aromat

Cum să pregătești borcanele și sticlele pentru compotul de struguri

Înainte de a începe pregătirea compotului de struguri este foarte important ca borcanele și sticlele în care vom pune cum să fie sterilizate.

1. Sterilizarea în mediu umed adică prin fierbere

Introducem borcanele în apă cât să le acopere bine și le fierbem pentru 10 minute, timp cronometrat din momentul în care să înceapă să fiarbă.

Citeste si:  Retete de toamna: Cele mai bune preparate pe care trebuie sa le incerci

2. Sterilizarea în cuptorul de la aragaz

Această temperatură este foarte sigură, deoarece temperatura de 100 de grad și sterilizarea se face prin ușoare. În acest mod este eliminată apa de pe borcane. 

Citeste si:  Trei moduri in care poti prepara mâncăruri delicioase și sănătoase cu quinoa


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si