Rețetă compot de struguri. Orice fruct este bun pentru făcut compot. Astăzi ți-am pregătit o rețetă foarte simplă de compot de struguri.

Iată rețeta pas cu pas de compot cu struguri!

Ingrediente

  • 800 g struguri
  • 1 litru apă
  • 4 lingurițe de zahăr (sau mai mult, după gust)
  • Opțional: scorțișoară, cardamon, păstaie de vanilie)

Mod de preparare

 

  • Borcanele și capacele trebuie să fie în prealabil sterilizate (băgate în cuptor la 150 de grade pentru 15 de minute)

  • După ce borcanele sterilizate s-au răcit, umpleți-le cât de bine puteți cu boabe de struguri. Strugurii trebuie să fie sănătoși și bine spălați înainte.

  • Umpleți borcanele cu apă.

Citeste si: VIDEO| Un bucătar oltean, stabilit în Austria, s-a gândit să promoveze țara noastră prin preparate culinare, gătite în natură, pe meleagurile natale

  • În fiecare borcan puneți o linguriță de zahăr, sau mai mult, după gust și după cât de dulci sunt strugurii voștri.

  • Opțional, mai puteți adăuga: semințe de cardamon sau de vanilie sau batoane de scorțișoară.

  • Puneți capacele, înfășurați borcanele în ziare și puneți-le la fiert la bain marie pentru 30 de minute cronometrate din momentul în care începe să fiarbă apa.

  • Lăsați borcanele să se răcească în apa în care au fiert, apoi le puteți muta în cămară.

Cum se pregătesc borcanele pentru compot?

1. Se sterilizează prin fierbere

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Introducem borcanele în apă cât să le acopere bine și le fierbem pentru 10 minute, timp cronometrat din momentul în care să înceapă să fiarbă.

Citeste si:  Retete de toamna: Cele mai bune preparate pe care trebuie sa le incerci

2. Se sterilizează în aragaz

Această temperatură este foarte sigură, deoarece temperatura de 100 de grad și sterilizarea se face prin ușoare. În acest mod este eliminată apa de pe borcane. 

Citeste si: Rețetă de gutui la cuptor. Îți vei încânta musafirii cu acest preparat delicios


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si