Rezultatele excepționale obținute de către specialiștii și cercetătorii din domeniul implantologiei dentare oferă oamenilor reale soluții pentru recuperarea danturii afectate de boli sau accidente, o viață socială foarte bună și confort psihic maxim.

Este avantajoasă o astfel de investiție?

Deși costurile sunt încă ridicate, implanturile dentare oferă avantaje care nu pot fi neglijate, sub nici un fel de formă:

1. Stoparea apariției procesului de atrofie osoasă este un avantaj major pe care implantologia dentară îl pune la dispoziție în momentul de față.

Un implant dentar bine realizat va determina o bună stare de sănătate a osului pe termen lung, în primul rând, precum și a gingiei.

Citeste si: Care sunt avantajele implanturilor dentare și când ai nevoie de ele

2. O protecție foarte bună a întregii danturi.

3. Intervenția este simplă și lipsită de durere.

4. Durata mare de viață.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cât timp rezistă un implant dentar?

În condiții obișnuite, un implant dentar de bună calitate rezistă între 25-30 de ani. Este de notat faptul că, este important să urmăm într-un mod riguros sfaturile medicului stomatolog.

Citeste si: Ce tipuri de proteze dentare există?

Este esențial felul în care ne îngrijim periodic dantura și calitatea materialelor din care sunt fabricate piesele componente ale acestuia.

Doar pacienții vârstnici sau cei care au suferit în trecut de boli parodontale serioase pot avea un prognostic mai slab din punctul de vedere al duratei de viață.

Intervenția de inserție a unui implant dentar

Pentru a înțelege exact procedura de inserție a unui implant dentar, trebuie să reținem următorul lucru: implantul dentar nu este altceva decât un șurub special fabricat din materiale biocompatibile cu organismul nostru.

Acesta va fi efectiv inserat în interiorul osului mandibulei prin intermediul unui procedeu chirurgical modern, nedureros și simplu. Este foarte important ca anterior intervenției chirurgicale, să se realizeze o foarte amănunțită consultație, investigații speciale și să se îndepărteze toți factorii care pot genera infecții ulterioare.

Citeste si: Află de la specialiștii Omnia Dental ce trebuie să știi pentru a nu amâna intervenția de implant dentar

După aceste lucruri începe, propriu-zis etapa de inserție dentară. Intervenția se face sub anestezie obișnuită dentară sau sub anestezie generală, în funcție de starea pacientului, de numărul implanturilor care urmează să fie inserate, etc.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Procedura începe cu realizarea unei incizii, urmată de decolarea gingiei. Cu ajutorul unor freze speciale, se va crea spațiul unde va avea loc inserția implantului. Zona respectivă este continuu răcită cu ajutorul unei soluții saline, pentru a preveni apariția fenomenului de supra încălzire a osului.

Citeste si: Un zâmbet frumos și sănătos cu Smile Ambassador!

În spațiul creat se va insera implantul respectiv. Acesta va fi acoperit apoi cu gingia iar locul incizat se va sutura. În multe cazuri, inserția implantului este însoțită de procedee suplimentare necesare pentru obținerea succesului terapeutic: sinus lift și adiție osoasă.

După aceasta etapă importantă, timp de 3-6 luni va avea loc un proces complex numit osteointegrare. Este etapa în care, practic, implantul dentar se sudează complet la nivelul osului în care a fost inserat. Implantologie dentară modernă, aparat dentar Invisalign, sinus lift, fațete dentare sunt doar câteva exemple de descoperiri recente medicale din domeniul stomatologiei care devin din ce în ce mai populare în toate țările lumii moderne.

Progresul științei este cert și oferă persoanelor cu probleme de sănătate reale avantaje în momentul de față!

Citeste si: De ce este importantă adiția osoasă înainte de inserarea unui implant dentar?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si