Regele Mihai I  s-a născut la data de 25 octombrie 1921. Astăzi ar fi împlinit 101 ani. Iată cinci lucruri pentru care Majestatea Sa a fost printre cei mai iubiți monarhi ai României!

Regele Mihai ar fi împlinit 101 ani pe 25 octombrie 2022

Pe 25 octombrie 2022, Regele Mihai ar fi împlinit 101 ani. Acesta a fost rege al României între 20 iulie 1927 și 8 iunie 1930 și între 6 septembrie 1940 și 30 decembrie 1947.

Ultimul rege al României s-a născut la data de 25 octombrie 1921 și a murit la data de 5 decembrie 2017. Majestatea Sa a fost născut la data de 25 octombrie 1921 la Sinaia și a murit pe 5 decembrie 2017, atunci când avea 96 de ani, fiind înmormântat la Mănăstirea Curtea de Argeș.

Citeste si: Cum arată casa Regelui Charles al III-lea din Viscri. „Aceasta este, acum, singura gospodărie din Viscri care se poate vizita“

Părinții Regelui Mihai au fost Regele Carol al II-lea al României și Regina Mamă, Elena. Majestatea Sa Regală a fost căsătorit cu Regina Ana, Principesă de Bourbon-Parma și a avut cinci copii: Principesa Margareta, Elena, Irina, Sofia și Maria.

Lucruri pentru care Regele Mihai a fost printre cei mai iubiți monarhi din România

Regele Mihai a fost printre cei mai iubiți monarhi ai României.

De asemenea, acesta a iubit la rândul România, înfruntând de copil tot felul de probleme familiale și politice.

La 23 august 1944 a îndeplinit o misiune grea a politicii românești cu riscul vieții, desființând alianța cu Germania astfel ajutând scurtarea celui de Al Doilea Război Mondial cu câteva luni.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În decembrie 1947, sub amenințarea comuniștilor, a accept abdicarea spre a salva viața a 1000 de tineri amenințați cu moartea în caz de refuz.

Pentru o imagine corectă a țării, acesta s-a luptat în exil, în ciuda faptului că după revoluția din 1990 a fost alungat din țară de neo-comuniști. 

Mai mult de atât, Regele Mihai a militat pentru acceptarea României în NATO și UE.

În privința confruntării României din ultimii 70 de ani, Regele Mihai a fost un adevărat simbol. 

Majestatea Sa a primit numeroase titluri: membru de onoare al Academiei Române (din 19 decembrie 2007), Profesor Honoris Causa Extraordinar şi Senator ad Honorem ale Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca (12 aprilie 2003), Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Timişoara şi Cetăţean de Onoare al municipiului Timişoara (21 mai 2009).

Acesta a primit și titlurile de: Doctor Honoris Causa al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca (7 octombrie 2009) şi cetăţean de onoare al oraşului ceh Kromeriz, acordat în semn de recunoştinţă pentru rolul pe care l-a jucat în cel de-Al Doilea Război Mondial, în eliberarea de sub ocupaţia nazistă a mai multor oraşe (23 octombrie 2011).

Citeste si: Ce tradiții de înmormântare trebuie respectate în Casa Regală a Marii Britanii?

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si