Simona Halep riscă o suspendare de până la patru ani după ce în corpul ei s-au descoperit urmele unei substanțe interzise care se numește Roxadustat.

După ce a fost testată pozitiv, Simona Halep primește și vești bune: „Nu a folosit substanțe mascante”.

Ce spun avocații?

Paul Ciucur, unul dintre avocații tribunalului unde va fi audiată sportiva Simona Halep a declarat că fostul lider mondial nu a folosit „substanțe mascante” în încercarea de a ascunde utilizarea Roxadustatului.

Simona Halep a avut probleme cu glanda tiroidă și din acest motiv a fost nevoită să ia medicamente care nu se înscriu în categoria substanțelor mascante, spune Paul Ciucur.

Citeste si: Simona Halep, acuzată oficial de dopaj

„Ele nu sunt substanțe mascante. Diureticele sunt de obicei substanțe mascante, dar acestea ar fi ieșit în analize și ITIA (n.r. Agenția Internațională de Integritate a Tenisului), autoritatea de management care a făcut prima fază a procedurii. Ar fi fost făcute publice sau ar reieși din documentele depuse ca, pe lângă substanța Roxadustat, ar exista și alte substanțe diuretice”, a spus Paul Ciucur, unul dintre cei doi avocați de la Tribunalul Sport Resolutions, potrivit ProSport.ro.

Poate fi vorba despre un sabotaj în cazul Simonei Halep?

Faza de investigație pentru Simona Halep a ajuns la final, iar aceasta are la dispoziție 20 de zile pentru a face următorul pas.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Cei doi avocați de la tribunalul unde va fi audiată Simona Halep au spus că aceasta poate invoca sabotajul sau contaminarea mâncării.

Avocatul Paul Ciucur nu exclude ca Simona Halep să fie ținta unei persoane care vrea să se răzbune.

Citeste si: VIDEO- Simona Halep, cu spatele la zid în scandalul de dopaj. "Faza de investigație a luat sfârșit"

„Marșarea pe un sabotaj intenționat, dar asta presupune, desigur, o persoană care să fie dispusă, disponibilă și care să fi procedat, fără știrea ei, la această contaminare intenționată.", a declarat avocatul Paul Ciucur, pentru  TVR

Cel de-al doilea vocat, Dan Mihai, spune că nu ar fi exclusă contaminarea mâncării. Această situație a fost întâlnită și în cazul Sarei Errani care a primit 10 luni de suspendare după ce a declarat că a preparat pastele în vasele pe care o rudă bolnavă de cancer le folosea. 

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„Este cazul Errani, care este un caz mai recent. Contaminarea s-a întâmplat ca urmare a interacțiunii unor medicamente folosite de bunica ei cu mâncarea pe care sportiva a ingerat-o.”, a declarat Dan Mihai, citat de DigiSport.ro. 

„Este o șansă destul de redusă ca, prin contaminare în mâncare, alta decât intenționată, să se fi putut regăsi o asemenea cantitate. Singura variantă ar rămâne o contaminare intenționată”, a mai spus avocatul Paul Ciucur.

Citeste si: Simona Halep sabotată de staff


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si