Fiscul a anunțat miercuri că a realizat, în ultima lună, "încasări semnificative" la bugetul de stat de aproape 600.000 de lei, prin valorificarea unor obiecte de aur, argint și pietre preţioase. 

Citește și: Românii cu averi mari, vânați de Fisc, cu ajutor de la experții FMI

Banii au fost obținuți de Direcţia operativă de valorificare bunuri confiscate din ANAF- Direcţia generală de executări silite cazuri speciale. 

Aur și argint în valoare de 2 milioane lei, pe "taraba ANAF"

Potrivit unui comunicat al ANAF, în perioada imediat următoare, vor fi organizate licitaţii publice pentru vânzarea de obiecte din metale şi pietre preţioase care au un preţ cumulat de pornire a licitaţiilor de aproape două milioane de lei.

Citește și: Frații Corduneanu și Diamantul Roz au fost reținuți. Dobânzi de 400% pentru banii dați cu camătă

Licitațiile vor avea loc în București, Brașov și Târgu-Jiu. 

Cele mai scumpe obiecte prețioase, scoase la licitație în Capitală 

Pentru licitaţiile care se vor organiza în Bucureşti, la sediul ANAF, în data de 23 noiembrie 2022, preţul total de pornire a licitaţiilor pentru 34 de "gropuri" c are cuprind obiecte din aur, argint şi pietre preţioase este de peste 1,5 milioane de lei.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Gropul reprezintă, potrivit Dexonline, un mic colet sau pachet conținând bani, obiecte prețioase, valută străină sau valori mobiliare.

Obiecte de valoare și la Brașov și Târgu-Jiu

Alte acţiuni de valorificare a bunurilor intrate în proprietatea privată a statului prin licitaţie publică vor avea loc şi în Târgu Jiu sau Braşov.

În data de 14 noiembrie 2022, la sediul Serviciului teritorial de valorificare bunuri nr. 4 din localitatea Târgu Jiu se va desfăşura o licitaţie pentru valorificarea unui grop care cuprinde obiecte din aur cu valoarea de pornire a licitaţiei de 9.418,43 lei.

În 16 noiembrie 2022, la sediul Serviciului teritorial de valorificare bunuri din localitatea Braşov se va organiza licitaţie pentru valorificarea a două gropuri, un grop care cuprinde obiecte din aur cu valoarea de pornire a licitaţiei de 65.078,22 lei şi un grop care cuprinde obiecte din aur cu valoarea de pornire a licitaţiei de 326.647,03 lei.

Anunţurile se găsesc pe portalul ANAF, la rubrica INFO ANAF/Anunţuri/Valorificare bunuri din proprietatea privată a statului şi cuprind toate informaţiile necesare înscrierii la licitaţie.

Peste 3 kg de aur au fost confiscate de către inspectorii antifraudă fiscală

Tot miercuri, 9 noiembrie, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), din cadrul ANAF, au anunțat că au verificat în ultima perioadă inclusiv activitatea a 86 firme specializate în creditare prin case de amanet și comerțul cu pietre și metale prețioase.

Astfel, inspectorii antifraudă au identificat abateri de la legislația fiscală și contabilă pentru sancționarea cărora au dispus amenzi contravenționale în cuantum total de 825.500 lei.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

De asemenea, pentru încălcarea regimului metalelor şi pietrelor prețioase au fost confiscate peste 3 kg de obiecte din aur, cu o valoare estimată de piață de 706.440 lei. De altfel, doar de la o casă de amanet din Strehaia (jud. Mehedinți), inspectorii antifraudă au confiscat 1,58 kg de obiecte din aur cu o valoare estimată de 317.684 lei.

Până în prezent, prin intermediul Serviciului Teritorial de Valorificare Bunuri din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Gorj a fost valorificată cantitatea de 0.93029 kg aur.

Inspectorii antifraudă fiscală anunță, într-un comunicat de presă, vor continua să verifice atât modalitatea de fiscalizare a veniturilor obținute din activități de comerț cu amănuntul, cât și respectarea obligației de conectare a caselor de marcat electronice la sistemul informatic al ANAF și utilizarea acestora.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si