Cele mai mari cutremure din lume în 2022. Anual, în întreaga lume se produc aproximativ 1,3 milioane de cutremure. Potrivit datelor, 8.000 de persoane își pierd viața în urma acestor cutremure. 

Cele mai mari cutremure din lume în 2022

Iată care au fost cele mai mari cutremure de la începutul lui 2022 și până în prezent!

11 ianuarie: Seismul a avut loc la ora 1.07

GMT (3.07, ora României), la o adâncime de 19,6 kilometri, la 48 de kilometri în largul oraşului Polis, potrivit USGS. Cutremurul a avut o magnitudine de 6,6.

Cele mai mari cutremure din lume în 2022

Cele mai mari cutremure din lume în 2022. Cel mai mare cutremur a avut loc în martie în Japonia și a avut 7,4 grade

[Sursa foto: PixaBay]

17 martie: Zeci de mii de locuinţe din Japonia au rămas fără curent joi dimineaţă, după ce un cutremur cu magnitudinea de 7,4 grade a avut loc la 23.36, ora locală (16.36, ora României).

13 mai: Un cutremur de 5,5 grade a zguduit Lima şi împrejurimile sale joi, provocând panică în rândul locuitorilor, a anunţat Centrul seismologic naţional din Peru care până în prezent nu a raportat pagube sau victime, notează AFP.

Citește și: Cinci dintre cele mai vechi clădiri din Capitală. Sunt emblematice pentru arhitectura Bucureștilor

8 iunie: Un cutremur cu puternic a fost înregistrat miercuri în Rusia, în zona Lacului Baikal, din Siberia.

Ministrul situațiilor de urgență de la Moscova a vorbit de un seism de 8,4 grade în zona epicentrului, însă agenția americană pentru cutremure spune că seismul a avut în zona Irkutsk o magnitudine de 5,2 grade.

Un cutremur cu magnitudinea de 8,4 grade s-a produs miercuri  în zona Lacului Baikal  din apropierea orașului Irkutsk din Rusia, a informat ministrul rus al Situațiilor de urgență, potrivit agenției de presă  Anadolu.

22 iunie: Autoritățile din Afganistan și Pakistan au anunțat un seism cu magnitudinea de 6,1, resimțit în mai multe orașe. În urma cutremurului cel puțin 950 de oameni au decedat.

Cele mai multe decese au fost înregistrate în provincia Paktika, unde  aproape  1000 de persoane au murit, iar 250 au fost rănite, a declarat directorul Autorităţii pentru gestionarea dezastrelor din cadrul administraţiei talibane, Mohammad Nassim Haqqaniv.

14 iulie: Seismul cu magnitudinea de 6,1 a avut loc în Ecuador. Din fericire, cutremurul a provocat doar pagube materiale.

Cutremurul a fost ”resimţit la nivel naţional” și  a avut epicentrul în portul Guayaquil.

Cutremurul a fost înregistrat joi seară, la ora 17:30, la 13 kilometri de satul Simon Bolivar.

Din fericire, autoritățile au anunțat doar  pagube materiale.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

27 iulie: Un cutremur cu magnitudinea 7,1 a avut loc miercuri în nordul Filipinelor, a anunţat Institutul Seismologic al SUA (USGS).

Seismul a avut loc în  provincia Abra, pe insula principală Luzon, estimându-l iniţial la 6,8.

Ministerul Transporturilor din Filipine a anunțat că circulația cu metroul în capitala Manila a fost întreruptă la o oră de vârf, iar  clădirea Senatului a fost evacuată.

"Cutremurul a fost foarte puternic", a afirmat Edwin Sergio, comandantul poliţiei locale.

"Încă sunt replici. Am primit informaţii de avarii la locuinţe. Până acum nu există victime", a menţionat primarul Rovelyn Villamor din oraşul Lagangilang, provincia Abra.

Citește și: Furtuna tropicală Nicole amenință coasta atlantică a statului Florida

29 august: Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 s-a produs, luni dimineață, în coastele vestice ale insulei Sumatra.

Agenția BMKG a înregistrat seismul produs la mică adâncime în insulele Mentawai, situate la 150 de km de coasta de vest a Sumatrei. Agenția a anunțat că acesta a avut o magnitudine de 6,4 și a fost resimțit în mai multe regiuni.

Oraşul Padang a fost lovit de un cutremur cu magnitudinea 7,6 în 2009 care a provocat moartea a peste 1.100 de persoane.

31 august: Două seisme au lovit insula grecească Samos miercuri, la un interval de doar 15 minute fiecare. Primul a avut loc în jurul orei prânzului (10:00 GMT), iar următorul la 15 minute după, informează DPA.

Conform Institutului de Geodinamică din Atena, primul seism a avut magnitudinea 4,8, iar cel de-al doilea 5,2. Purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă de pe insulă a dezvăluit, potrivit unui post de televiziune, că localnicii şi turiştii au ieşit pe străzi cuprinşi de panică după primul seism, informează Agerpres.

5 septembrie: Un cutremur cu magnitudinea 6,8 s-a produs luni, 5 septembrie, într-o regiune muntoasă din vestul provinciei Sichuan, în sud-vestul Chinei, informează presa internațională.

Potrivit unui prim bilanț al autorităților chineze,  s-au înregistrat 7 victime  ale seismului, zeci de răniți, precum și pagube materiale. 

Cutremurul a avut loc luni,  la ora locală 12:52 (04:42 GMT) într-o regiune muntoasă din vestul provinciei Sichuan. Epicentrul acestui cutremur de pământ a fost localizat în oraşul Luding la o adâncime de 16 kilometri, au precizat specialiştii chinezi. Luding se află la o distanţă de aproximativ 180 de kilometri sud-vest de metropola Chengdu, capitala provinciei Sichuan.

25 octombrie: US Geological Survey a anunțat, marți, că un cutremur de 6,4 a zguduit nordul Filipinelor.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Ne așteptăm la pagube”, a declarat seismologul Charm Villamil reporterilor despre cutremurul care a avut loc la ora 22:59 (14:59 GMT) la periferia orașului Dolores.

Impactul asupra clădirilor va depinde de rezistența acestora.  Cutremurul  a fost resimțit până în sudul capitalei Manila.

Citește și: RO-ALERT n-a simțit cutremurul

11 noiembrie: Un cutremur cu magnitudinea 7,1 a avut loc vineri, în Oceanul Pacific. Autoritățile au emis mai multe alerte de tsunami în apropierea arhipelagului Tonga.

Seismul  s-a produs în mare la aproximativ 207 kilometri la est de sud-est de Neiafu, Tonga, a anunțat Centrul Geologic al Statelor Unite (USGS).

Cele mai mari cutremure din lume în 2022

Cele mai mari cutremure din lume în 2022. Cel mai mare cutremur a avut loc în martie în Japonia și a avut 7,4 grade

Cel mai mare cutremur din România de anul acesta a avut 5,3

Un seism cu magnitudinea 5,3 s-a produs, în dimineața zilei de joi, 3 noiembrie, în zona seismică Vrancea.

Cutremurul s-a simțit destul de puternic în București.

Inițial,  magnitudinea anunțată a cutremurului  a fost 5.5, dar apoi a fost revizuită la 5.3.

Citește și: Mărturii după cutremur

În ziua de 03.11.2022, 06:50:26 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.3, la adâncimea de 147.5 km, anunță Infp.

Cutremurul s-a produs la 74km E de Brasov, 76km NE de Ploiesti, 116km V de Braila, 118km V de Galati, 119km S de Bacau, 126km N de Bucuresti, 151km NE de Pitesti, 188km E de Sibiu, 190km N de Ruse, 199km SV de Iasi.

Citește și: Cutremur în România în această dimineață


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si