Sărbătorile se apropie cu pași repezi către noi, iar românii se pregătesc să facă lista de cumpărături. Anul acesta lista va fi mai mică, pentru că mulți oameni nu-și mai pot permite atât de multe produse ca anul trecut. Autoritățile anunță noi scumpiri la alimentele de bază.

Citește și: Soluții pentru prețuri mai mici

Cu ceva timp în urmă, oamenii nu ezitau să pună anumite produse în coșul de cumpărături, însă acum situația se schimbă.

Oamenii se gândesc de două ori înainte de a cumpăra ceva, din cauza prețurilor. Luna decembrie aduce un nou val de scumpiri, după ce 2022 a fost marcat de majorarea prețurilor.

Noi scumpiri din luna decembrie

În acest an, s-au înregistrat scumpiri la produse precum zahăr sau ulei. În primul caz, s-a constatat o creștere cu 62 de procente, în timp ce prețul celui de-al doilea aliment a crescut cu 41%.

Citește și: Alimentele care se scumpesc de la 1 ianuarie 2023. Românii vor scoate mai mulți bani din buzunare

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

În aceeași categorie pot fi clasificate și alimente precum făina, preț majorat cu 35 de procente, dar și cartofii, produs la care a fost adăugat 31%.

O creștere s-a înregistrat și în cazul lactatelor sau produselor de panificație, prețuri ce au fost majorate cu 27%, dar și ouăle, aliment mai scump cu 25 de procente. În plus, românii sunt nevoiți să plătească mai mult și pentru carne.

În cazul celei de pui, s-a înregistrat o creștere cu 20%, în timp ce prețurile produselor din porc au crescut cu 15%.

După scumpirile de parcursul anului, luna decembrie vine cu noi prețuri majorate. Printre produsele pentru care românii vor fi nevoiți să scoată din portofel mai mulți bani se numără carnea de porc, uleiul și lactatele.

Citește și: VIDEO- Mai mulți bătrâni înșelați de falșii medicii de biorezonanță au fost să își ceară banii înapoi

De pe mesele românilor nu lipsește carnea de porc. Acest lucru înseamnă o cerere mai mare. Mai exact, dacă în prezent, un kilogram de carne costă 25 de lei, în preajma sărbătorilor, prețul poate ajunge la 30 de lei.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

Uleiul, aliment care deja s-a scumpit destul de mult în ultimele luni, va marca o nouă creștere a prețului. Astfel că, de la 14 lei va ajunge la 18 lei. Și laptele se va scumpi. În cazul acestui produs care, în prezent, costă 8 lei, prețul va fi mărit la 10 lei.

Citește și: Noi scumpiri la alimente, începând cu luna decembrie. În prag de sărbători, românii vor trebui să scoată și mai mulți bani din buzunar


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si