Clujul rămâne cel mai scump oraș din România atunci când vine vorba de chirii. Față de aceeași perioadă a anului trecut, prețurile au crescut cu până la 20%, iar specialiștii din imobiliare spun că tendința este în continuă creștere. În aceste condiții, tot mai mulți tineri aleg să se mute în Florești, localitatea în care prețurile sunt mai accesibile.

Ce spun specialiștii din imobiliare despre această situație?

Valoarea chiriilor în marile orașe este în continuă creștere. La Cluj Napoca, de la finalul anului trecut și până acum, prețurile s-au mărit cu până la 20%, iar din ianuarie se anunță noi scumpiri, avertizează specialiștii din imobiliare. La ora actuală, în Cluj se închiriază cele mai scumpe apartamente mici.

Anamaria Grădinaru, broker imobiliar explică, pe scurt, câteva detalii despre chiriile din Cluj: „În zona centrală, un apartament cu două camere ajunge undeva la 600-700 de euro, pe când în zonele mai mărginașe, să zic, în cartierele foste muncitorești cum este Mănăștur, acolo ajungem la o chirie de 300-400 de euro. Dacă e să facem o medie undeva la 450- 500 de euro un apartament cu două camere”. 

Citește și: VIDEO- Facturi uriașe la energie pentru românii care dețin mai multe locuințe

Cum reușesc să nu cheltuie o avere pe chirie cei care aleg Clujul?

Majoritatea doritorilor de viață de Cluj se îndreaptă spre cartiere mărginașe, sau localități apropiate relativ de oraș.

Unul dintre acestea este și Florești, unde chiriile sunt reduse semnificativ față de Cluj-Napoca: „Aici mai găsești la 200-300. Și 200 de euro contează. Dezavantajul e doar în drum. E foarte mare aglomerația dimineața. O oră- două în trafic”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Numărul celor care se mută la Florești este tot mai mare. Oamenii se trezesc mai devreme să plece la muncă dar, astfel, știu că economisesc sume considerabile. Georgiana, o tânără mutată aici, locuiește cu chirie, alături de iubitul ei. Cei doi plătesc 250 de euro lunar, iar norocul lor este că s-au angajat și la o companie din localitate. Astflel, au scăpat de cheltuielile uriașe din Cluj.

„Niciunul nu eram de aici și am decis să ne mutăm împreună în Florești, că e mai ok decât în Cluj. Nu avem foarte mult de mers, adică amândoi lucrăm aici”, povestește tânăra.

Citește și: Chiria, prima opțiune a tinerilor

De ce este Floreștiul în topul preferințelor persoanelor?

Pentru a scuti taxele și cheltuielile din oras, majoritatea preferă să locuiască în vecinătate, chiar dacă distanța este mai mare. Tinerii care pot lucra și de acasă aleg să închirieze aici un apartament și să meargă în oraș doar atunci când au nevoie. Studenții, în schimb, preferă să stea aproape de facultate. 

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

„Chiria este de 400 de euro. Din punct de vedere financiar, ar fi tentant Floreștiul sau cartierele mărginașe, dar o să crească costurile foarte mult la transport”, sunt spusele altei persoane mutate în Cluj.

Citește și: O tânără a fost condamnată la închisoare pentru că ar fi închiriat apartamente pe care nu le avea


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si