„Ea era perfect conștient de hotărârea Alinei și știa în ce condiții ar fi avortat pentru a ascunde nașterea”.  Aceasta este povestea bebelușului care a fost adus pe lume prematur și găsit fără suflare într-un tomberon de pe Salamaro din Viterbo, Italia, pe 2 mai 2013.

În urma acestui incident au fost depuse motivele sentinței, cu care în octombrie 2022, Curtea de Apel a redus sentința de la 7 ani și trei luni la 5 ani și șase luni în spatele gratiilor pentru asistenta care i-ar fi furnizat mamei românce rețeta medicamentului utilizat să

avorteze în luna a șaptea de sarcină.

Citește și: Noi detalii în cazul lui Antonio Zaccagna, criminalul care și-a fiert fiul în sodă caustică. Soția sa l-a chemat în fața judecătorilor

Asistenta medicală a fost condamnată definitiv la cinci ani de închisoare. Pentru presupusul complice al acesteia mai are posibilitatea de a face recurs.

Italianca în cauză, în vârstă de 63 de ani, a fost condamnată sub acuzația de feticid în competiție cu mama sa Elisabeta Alina A., la acea vreme, în vârstă de 24 de ani, dansatoare într-un club de noapte Poggino și deja mama unui copil născut cu nouă luni înainte de termeni. Românca și-a întrerupt a doua sarcină nedorită, aruncând bebelușul într-un tomberon din via Solieri al Salamaro. În urma autopsiei s-a constatat că bebelușul s-a născut viu.

Asistenta în vârstă de 63 de ani ar fi refuzat-o pe româncă

Acuzația inițială a fost de omucidere voluntară și ascundere a unui cadavru concurent.

Avocatul apărării, Samuele De Santis a reiterat în apel, că medicamentul folosit de femeie  „nu are efecte abortive, nu acționează în niciun fel asupra fătului ci doar asupra gestației, anticipând timpii de expulzare, care în sine afectează posibilitatea de viață a fătului numai în momentul ingerării medicamentului în sine”.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Incredibil cum a reușit un milionar american să întinerească 5 ani! Iată ce metodă a folosit și cât la costat

„Comportament neimputabil inculpatului”, a atras atenția avocatul.   „Asistenta a rezistat propunerii Alinei și, în cele din urmă, s-a limitat la scrierea unei rețete, de altfel pe numele său”, a mai precizat apărătorul, susținând motivele sentinței primei instanțe în care se vorbește despre  „predictibilitate”.

„Totuși, în fața insistențelor ei presante, ea hotărâse în cele din urmă să-i ia medicamentul pe care îl cunoștea ca inductor al nașterii dacă era luat în doze mari. Ea întocmise așadar rețeta falsă și, la 1 mai 2013, îi dăduse 4 comprimate pentru a fi luate pe cale orală sau introduse în vagin, asigurând-o că vor induce nașterea”, se precizează în motivarea Curții de Apel Asize.

Asistenta ar fi primit amenințări din partea mamei

„În special, în acest sens, mărturisesc analiza înregistrărilor telefonice și conținutul mesajelor extrapolate de pe telefoanele acestora; deosebit de interesante sunt cele care au avut loc în zilele imediat premergătoare datei de 2 mai 2013 când Alina- deja mama unui bebeluș de nouă

luni- a reiterat că nu își dorește un alt copil și că dacă nu ar fi obținut medicamentul s-ar fi sinucis. Într-un alt mesaj din data de 30 aprilie i-a comunicat inculpatului că a cumpărat drogul, într-un mesaj suplimentar i-a solicitat 1.000 de euro pentru a putea călători în România, precizând că îndepărtarea sa din Italia ar fi evitat astfel probleme cu legea pentru amândouă”, a mai spus avocatul.

Citește și: Crimă comisă pentru a-și proteja fiica. Un bărbat și-a ucis ginerele în fața unui restaurant

„În lumina celor de mai sus, evident că nu pare a se pune la îndoială deplina conștientizare de către inculpat a împrejurării că femeia a dorit să întrerupă sarcina cu orice preț, având în vedere că acesta a devenit destinatarul solicitărilor stringente ale Alinei, care i s-a adresat atât pentru aptitudinile sale profesionale, cât și pentru prietenia dintre ele de doi ani”, a mai susținut avocatul apărării.

Mama de 24 de ani a făcut totul singură

Românca însăși a mărturisit în fața instanței că a expulzat singură fătul, în toaleta din baia casei și apoi că a rupt ea însăși cordonul ombilical. Examinarea autopsie a fătului a permis  „excluderea la nivel anatomic și histopatologic afecțiunilor sau patologiilor de organ incompatibile cu viața, precum și a oricărei patologii malformative căreia i se poate atribui o altă cauză de deces”.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citește și: Florentina a dispărut acum 10 ani în Italia. Românca s-a certat cu concubinul, iar de atunci nu a mai fost văzută

„A dat naștere fătului în toaletă, a rupt cordonul ombilical, a învelit-o pe minoră în prosoape pe care le-a ascuns într-un sac, apoi s-a preocupat în primul rând de curățare pentru a șterge orice urmă de pruncucidere. Doar pierderile grave de sânge care au apărut ulterior au determinat-o să o cheme pe acuzată pentru a fi însoțită la spital. Mai mult, în ciuda presupusei emoții a momentului, a purtat cu ea sacul în care era ascuns minorul, pentru a scăpa de el înainte de a ajunge la spital, abandonându-l într-un coș de gunoi. Când a ajuns la spital, a negat chiar că ar fi născut”,  a mai precizat instanța în motivare.

Alina este de negăsit

Asistenta în vârstă de 63 de ani a fost imediat oprită de oamenii legii și acuzată de omor voluntar, premeditat și agravat și ascundere a unui cadavru în concurs și exercitarea abuzivă a profesiei.

Alina, românca acum în vârstă de 34 de ani, s-a ales cu pedeapsa prescurtată, după ce și-a ispășit un an din pedeapsă, a dispărut, scăpând de toată poliția internațională, conform jurnaliștilor de la ilmessaggero.it. Asistenta, ieri, după aproape 10 ani de proces, a fost condamnată pentru feticid. 

Citește și: Disparițiile se țin lanț! Ionel a plecat de acasă și nu s-a mai întors. Prietenii și vecinii bărbatului l-au căutat toată noaptea: „Băi, Nelule! Alooo”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si