În această fabrică de ambalaje din Iași lucrează 130 de oameni, însă activitatea companiei este într-o continuă dezvoltare, la fel și echipa. Acum, este nevoie de trei electromecanici. Cine-i recomandă poate câștiga 300 de dolari.

Primii care caută potențiali candidați sunt actualii angajați ai companiei

Tiberiu Stoian, manager fabrică de ambalaje: "Suntem dispuși să oferim recompensă și să-i recompensăm corespunzător. E prima noastră idee cu această experiență care a fost considerată creativă pe piață, dar se pare că funcționează, adică în doar două zile, avem 19 candidaturi, majoritatea de la oameni cu

multă experiență în domeniul tehnic, ceea ce ne-a încântat destul de mult pentru că avem plajă de selecție. Este un mare plus pentru că în momentul în care recomanzi ceva sau pe cineva, în general, îți pui la bătaie și credibilitatea personală."

Primii care au început să caute potențiali candidați sunt chiar angajații firmei. Printre ei e și Liviu. Tot el este cel care se va ocupa și de formarea noilor colegi.

Citește și: Un polițist din Timișoara a fost transportat la spital după ce a fost lovit cu mașina de un bărbat

Liviu Șerban, angajat:  "Am început să caut, încă nu am găsit, sunt mulți care își caută de muncă, dar nu oricine merită. Chiar dacă știu 10 persoane care-și caută de lucru, nu am încă niciunul pe care să-l aduc.

Utilajele sunt performante, sunt greu de folosit și avem nevoie de oameni foarte buni."

Diana se ocupă de orientarea în carieră la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, iar practica recompensei nu îi este străină.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Citește și: O femeie a fost dată dispărută în Capitală. Polițiștii cer sprijinul oamenilor pentru a o găsi

Diana Chihaia, șefa Serviciului pentru Orientare în Carieră al UAIC Iași:   "Cu siguranță că timpul scurs pentru a găsi acele persoane potrivite este un pic mai scurt. O campanie poate dura de la o lună la mai multe luni pe când un profesionist din cadrul companiei ar putea să recomande pe cineva. Dacă intră pe o platformă, s-ar putea ca detaliile prezentate acolo să nu fie la fel de atrăgătoare precum le-ar prezenta un angajat."

Antreprenorii sunt dispuși să angajeze oameni fără experiență

Ne mutăm la Craiova. Vanesa deține un salon de înfrumusețare pentru animale în Craiova. Deși tânăra caută de un an o asistentă potrivită în acest domeniu, până acum nu a găsit angajați constanți și răbdători cu animalele. Așa că s-a hotărât să angajeze oameni fără experiență în domeniu, dar pe care să-i învețe de la zero.

Anunțul a fost salvator pentru Beatrice, de 19 ani care deja câștigă bani în timp ce învață meserie.

Citește și: Campanie de strângere de ajutoare pentru sinistrații din Turcia, în Sectorul 4

Beatrice, angajată: "Mi se pare o idee foarte bună, mai ales că sunt foarte multe persoane care caută un loc de muncă și, în România, de obicei se cere experiență cam în orice domeniu.

Îmi place foarte mult atmosfera și interacțiunea și cu Vanesa, și cu cățelușii. El este primul nostru client."

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Cine este și cu ce se ocupă Diana, fiica Deliei Budeanu. Detalii neștiute despre primul copil al regretatei crainice TV- radioimpuls.ro

Citeste si: Fiica milionarului Ioan Crișan, reținută pentru uciderea lui. Anchetatorii au aflat de ce Laura Crișan a comandat asasinarea acestuia- antena3.ro

În 3-4 luni, procesul de pregătire va lua sfârșit.

Citește și: Naționalistul rus care a prezentat pe scenă un craniu de ucrainean a pățit ceva oribil. "A fost karma"

Vanesa Amira, antreprenor:  "Am și avut pe cineva cu experiență, doar că nu ne adaptăm noi, între noi, cei cu experiență eu știu ceva, ei știu altceva, nu acumulează informațiile mele și prefer să iau pe cineva de la început. E pentru prima dată, sper să funcționeze, sper să le placă, sunt destul de tineri și cred că ideea de nou prinde bine oricui."

Un studiu recent arată că 7 din 10 angajatori sunt dispuși să recruteze oameni fără experiență.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si