El a anunțat că este vorba despre ”trei tineri în vârstă de aproximativ 30 de ani”, ale căror corpuri au fost ”recuperate şi identificate”.

Înainte de anunțarea oficială a morții tinerilor, autoritățile regionale au anunțat că se ”temeau de ceea ce este mai rău” în privința celor trei ”salariați” ai minei, potrivit însărcinatei cu Afacerile Interne în Guvernul regional catalan, Joan Ignasi Elena.

Citește și: Patru morți după o depășire criminală

Comunicarea autorităților locale cu privire la soarta celor trei tineri a fost marcată de o ciudățenie.

Pere Aragonès a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter ”moartea a trei mineri”, după care şi-a şters tweetul câteva minute mai târziu.

Potrivit pompierilor, cele trei victime au fost găsite ”blocate la aproximativ 900 de metri adâncime”.

Accidentul a avut loc joi, cu puţin înainte de ora locală 9.00 (10.00, ora României), a anunţat poliţia regională, care a desfășurat unități specializate la operațiuni de căutare, inclusiv o unitate canină.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Un salariat al minei, Carlos Arnaldo, a declarat presei că cele trei victime îndeplineau ”o sarcină pe care o făceau zilnic”.

El a subliniat, înainte de confirmarea morții tinerilor, că era ”dificil” de imaginat că ar fi putut supraviețui. ”Uneori, mina nu avertizează. Se surpă plafonul şi nu mai e nimic de făcut”, declara el.

Ce au transmis autoritățile

Ministrul spaniol al Muncii Yolanda Díaz de deplâns o ”veste teribilă” şi şi-a anunţat ”solidaritatea cu familiile şi colegii salariaților victime ale unei surpări în Mina Suria”.

Citește și: Un tânăr de 15 ani a fost găsit înecat. Trupul minorului a fost scos din râul Bistrița

Însărcinatul cu întreprinderile în cadrul Guvernului regional catalan, Roger Torrent, a dat asigurări că ultimul control al minei al autorităţilor a avut loc ”acum trei săptămâni” şi că nu s-a descoperit ”nicio neregulă”.

Această mină de potasiu aparține ICL Iberia, filiala în Spania a grupului israelian ICL.

Întreprinderea cu sediul la Suria, o localitate situată la aproximativ 80 de kilometri nord-vest de Barcelona, anunță pe site că are 1.100 de salariați şi că este ”unica întreprindere care produce săruri de potasiu în Spania”.

Ea deține două mine în această zonă, care reprezintă, apreciază ea, ”una dintre cele mai importante rezerve de potasiu din Europa Occidentală”.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Doi mineri au murit, într-un accident, în această mină din Suria în decembrie 2013, în urma surpării unei galerii, scrie presa locală.

Citește și: Un copil de 7 ani a murit strivit în parcare după un meci de rugby, în timp ce își schimba ghetele/Părinții: ”ne este dor de tine, scumpule, și nu te vom uita niciodată. Zboară sus, copilul nostru”

Cel mai grav accident care a avut loc în ultimii ani în Spania a avut loc în octombrie 2013. Șase persoane au murit, iar alte cinci au fost rănite într-o explozie de grizu, în mina de cărbune Santa Lucía, în provincia León (nord-vest). Un proces împotriva conducătorilor întreprinderii a început de curând.

În august 1995, 14 persoane au murit în urma altei explozii de grizu, într-o mină în regiunea Asturia (nord).

Citește și: I-ar fi dat cu ciocanul în cap și l-a lăsat să moră în agonie, pe stradă. Un bărbat din Sibiu, om al străzii, ucis de un alt om fără adăpost


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si