Prima bicicletă zburătoare din lume, pusă acum la vânzare în Japonia, poartă numele XTURISMO, potrivit The Telegraph.

Citește și: VIDEO- Aceasta este prima bicicletă zburătoare! Cât va costa și când va putea fi achiziționată

Supranumită „crucișătorul aerian de lux”, bicileta este inspirată de Războiul Stelelor și poate rămâne în aer timp de 40 de minute.

Cât costă prima bicicletă zburătoare din lume 

Prima bicicletă zburătoare din lume a ajuns pe piața din Japonia pentru suma de aproape 500.000 de lire sterline (peste 550 mii euro), iar creatorii hoverbike-ului zburător spun așa va arăta viitorul.

Citește și: Un bărbat i-a distrus mașina fiului său cu târnăcopul pentru a-l împiedica să urce băut la volan

Bicicleta inspirată de filmul Războiul Stelelor are peste 3 metri lungime și cântărește 300 kg. Ea poate atinge viteze de 100 de km/oră, potrivit sursei citate.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Mașinile zgomotoase, interzise noaptea

Prima bicicletă zburătoare din lume, Xturismo

Motor Kawasaki de 228 de cai putere 

Biicleta SF îș trage puterea de la două rotoare centrale  care funcționează pe un motor Kawasaki de 228 de cai putere, alimentat cu benzină.

Aparatul de zbor este disponibil momentan în cculorile roșu, albastru și negru. Aerwins, compania care a realizat-o, descrie mersul cu vehiculul ca fiind „o experiență emoțională care te mișcă”.


„Începe o nouă călătorie”

Deja a existat cel puțin un cumpărător raportat, iar patronul japonez al companiei, Yoshiyuki Aikawa, a anunțat deja o comandă.

Compania a prezentat bicicleta ca fiind un instrument extrem de util pentru echipajele de salvatori, sau pentru personalul de inspectare a infrastructurii, dar și ca o piesă de spectacol și divertisment public.

Citește și: Garda Națională de Mediu va fi dotată cu 46 de drone cu senzori şi cu echipamente pentru inspecţie şi control

Prima bicicletă zburătoare din lume, Xturismo

Prima bicicletă zburătoare din lume, Xturismo

Imaginați-vă o lume în care oamenii au circulație liberă în aer, deasupra șoselelor aglomerate. "Cu siguranță, viața ar fi mai liberă!”, a transmis compania.

„Extindeți-vă ideile despre transport, experimentați lumea ca niciodată înainte. Așa va arăta următoarea generație de transport. XTURISMO a fost creat cu acest lucru în minte. Începe o nouă călătorie”, spun japonezii.

Deocamdată, bicicleta va fi disponibilă doar pentru a circula pe o pistă de curse închisă, dar compania speră că reglementările vor permite mai mult zbor liber în viitorul apropiat.

Prima bicicletă zburătoare din lume, Xturismo

Prima bicicletă zburătoare din lume, Xturismo


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si