Mariana Daina are 37 de ani și s-a născut în Tilișca, zona Mărginimii Sibiului, notează jurnaliștii de la  turnulsfatului.ro. Românca a studiat Finanțe la ULBS, acolo unde a urmat și cursurile școlii masterale în Asigurari și Investiții la Bursă.

Citește și: O fată de 10 ani a fost ucisă de trei băieți, într-un orfelinat din Germania

„Toată viata mea am lucrat numai în domeniul asigurărilor, Inspector de asigurari, 8 ani în Sibiu în cadrul companiei Groupama Asigurări, iar apoi în Germania am continuat în aceiași direcție”, susține Mariana.

Tânăra româncă este căsătorită tot cu un bărbat din Sibiu, Adrian Daina, cu care are o fiică în vârstă de 11 ani.

Când a ajuns în Germania, Mariana nu cunoștea limba germană

În urma performanței notabile a Marianei Daina, jurnaliștii de la stiridiaspora.ro au reușit să afle mai multe detalii despre parcursul pe care l-a urmat pentru a fi apreciată de conducerea uneia dintre cele mai mari companii de servicii financiare complete din Germania, Allfinanz.

„Ca mulți tineri ambitioși, împreună cu soțul meu ne-am dorit să construim o clădire de birouri care să fie apoi închiriată. Pentru că estimările investiției au fost cu mult depășite când am construit-o am constatat că mai aveam nevoie de o sumă de bani relativ mare pentru ceea ce noi câștigam la acel moment pentru a finaliza proiectul... Așa că am luat în calul să ne mutăm pentru 3-4 ani în Germania și să economisim suficient cât să finalizăm acel proiect ca mai apoi să avem un venit pasiv bun.

Astfel, în anul 2015 s-a mutat soțul și în 2016- eu și fiica noastră”, a povestit Mariana.

Citește și: VIDEO. Puștiul din Emirate diagnosticat cu autism i-a făcut pe medici să regrete verdictul. "Este un geniu"

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Potrivit declarațiilor tinerei, acesta a început să lucreze în cadrul companiei Deutsche Vermögensberatung la doar două săptămâni după ce a ajuns în Germania.

„A fost la început totul nou: de la legislație, la limbă, probleme de integrare, mentalități diferite și multe alte bariere. Cea mai mare problemă a fost cea legată de limba germană, pentru că nu o știam și am învățat-o în timp ce am lucrat. Am început de la 0 din toate punctele de vedere și tot ce mi-am dorit a fost să fac tot ce pot și ține de mine în primul an de zile, iar după un an să trag linie și să analizez dacă pot fi bună și în Germania pe această meserie sau trebuie să mă orientez spre alt domeniu. După 12 luni am fost prima dată promovată și era clar că sunt la locul potrivit”, a mai mărturisit tânăra în vârstă de 37 de ani.

Românca a muncit din răsputeri pentru a ajunge în top

Conform afirmațiilor Marianei, promovarea sa în funcția de director (Direktionsleiterin), cea mai importantă promovare în cadrul companiei, a avut loc în luna februarie a acestui an și a venit ca rezultat al certificărilor obținute prin examenele promovate, a calității muncii întregii echipe și a rezultatelor obținute.

„Este definitiv rezultatul muncii mai multor oameni care și-au făcut treaba foarte bine și au crezut în mine și în noi.

Sunt cea mai tânără femeie din istoria companiei promovată pe această funcție și în cel mai scurt timp- 7 ani de activitate”.

Premiera oficială a avut loc la Köln Arena, într-o sală cu o capacitate de 14.000 de persoane. La finalul evenimentului, a avut loc un concert susținut de cunoscutul artist Robbie Williams.

Citește și: Alexandra, românca însărcinată, dispărută de aproape 4 luni, de negăsit/ ”Au apărut mesaje bizare trimise de pe telefon”

Deutsche Vermögensberatung este cea mai mare companie de Allfinanz din Germania, având peste 8 milioane de clienți și un număr de peste 40.000 de consilieri financiari, care oferă servicii financiare complete, inclusiv produse de protecție financiară, de investiții și de creditare- cum ar fi credite private și imobiliare.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

„În acești 7 ani au fost multe momente de încercări și multe momente de reușită. Dar pot să spun oricând și oriunde că au fost cei mai frumoși ani din viața mea. M-am simțit apreciată și încurajată să fac performață și am și făcut: am ocupat 2 ani consecutivi locul 2 pe Germania în cadrul companiei Deutsche Vermögensberatung, fiind premiată pentru performanța echipei, iar în cadrul companiei sunt peste 40.000 de consilieri financiari. Pentru foarte mulți clienți noi facem planificare financiară ca să să-și cumpere o casă sau educație financiară ca să realizeze ceva cu banii pe care îi câștigă, dar și consiliere în asigurări și multe alte servicii”.

Dacă cineva dorește să plece peste hotare, femeia îi recomandă să „să nu uite cât de important în viață este să nu te dai bătut”. „E important să cunoască limba țării în care se mută, este mult mai ușoară integrarea și vă salvează de multe probleme. Iar ca la început nu e niciodată greu, de aceea vă recomand să aveți răbdare și încredere în planurile de viitor. Și eu am purtat cu mine peste tot un gând de-al tatălui meu și dacă toți românii plecați peste hotare l-ar lua, am fi mult mai bine văzuți în Europa. Acest gând sună cam așa: „Fiecare copil este cea mai bună carte de vizită a părinților când pleacă de acasă, mi-aș dori să mă reprezinți bine oriunde vei merge”. Părinții mei au devenit îngerii mei păzitori când eu aveam 21 (mama) și 22 ani (tatăl) și în urma pierderii lor am învățat să mă bucur de viață și de oamenii dragi, dar și să fiu un om bun, o carte de vizită bună”. 

Întreaga echipă a Marianei este formată din români

La compania din Germania, Mariana Daina este înconjurată de români și chiar organizează campanii de informare pentru cei care și-ar dori o carieră în domeniul consultanței financiare și îi încurajează să se alăture echipei. Singura condiție fiind să aibă rezidență fiscală. „Toată echipa de consultanți pe care am format-o este doar din români, români care fac cinste României în Germania. Majoritatea sunt cu experiență în domeniul financiar-bancar, iar cei care nu au experiență, au dorința de dezvoltare și valorile necesare să putem lucra împreună. Astfel de oameni sunt bineveniți în echipa mea oricând. Doar cei cu rezidența fiscală în Germania pot lucra alături de noi, indiferent de naționalitate”, a mai explicat românca.

Citește și: Accident rutier la Constanța: un bărbat în vârstă de 35 de ani și-a pierdut viața


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si