Frankfurt, Germania, unul dintre cele mai mari și mai aglomerate aeroporturi din Europa. O industrie turată la maximum, cu peste o sută de mii de angajați, cu cel puțin 1.300 de zboruri operate într-o singură zi și 260 de destinații spre toate colțurile lumii- locul prin care se perindă în fiecare an aproape 70 de milioane de pasageri.

Românii au dat uitării România și au ales calea străinătății

E capăt de drum pentru milioane de străini și început de drum pentru câteva sute de români.

Aici și-au găsit rostul, siguranța zilei de mâine pe care au căutat-o în zadar acasă, atâția ani. Astăzi, îi găsim la slujbă, la mii de kilometrii distanță de țară, de familie, de toți cei dragi, într-o țară în care totul funcționează ceas și în care simt că munca lor e apreciată la adevărata ei valoare.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! I-a uitat Dumnezeu în raiul lumii

Pentru Ionuț, România a devenit o simplă destinație de vacanță. Vine în țară doar pentru a-și vizita familia și de dragul amintirilor care îi umplu inima și ochii de lacrimi.

„- Ți-e dor de casă?

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

- Da, mi-e dor de casă, vă dați seama, mă duc cel puțin de două ori pe an în România să-mi văd familia, prietenii și de fiecare dată când am ocazia să fac un scurt concediu ma duc cu plăcere pentru că acolo m-am născut, sunt locurile copilăriei mele și îmi face plăcere să mă întorc acasă tot timpul”.

Andrei e aici deja de 8 ani. Cu timpul și-a adus și familia alături, iar acum ne spune că nu s-ar întoarce pentru nimic în România.

Citește și: VIDEO- Românii fac cumpărături cu porția pentru Paștele acesta

Pentru ei și pentru alți aproape un milion de români, Germania le-a devenit casă. În toată răceala specific nemțească, ei au găsit aici căldura de care aveau nevoie.

Fabian e și el muncitor în aeroportului din Frankfurt unde s-a angajat pentru început ca și manipulant de bagaje. E tânăr, ambițios și are toate șansele să avanseze în funcție- o spune chiar un reprezentant al aeroportului care ne spune că prezența românilor aici e ca o gură de oxigen de care aveau mare nevoie.

Cei mai mulți români preferă Germania pentru un loc de muncă profitabil

Lăsam Germania și ne întoarcem în România, unde îl găsim pe Dacian. Are 26 de ani și trăiește în București, alături de părinții lui. După ce a terminat liceul s-a angajat în mai multe locuri, însă, nu a fost mulțumit de salariul care abia îi ajungea de la o lună la alta. Simte că vrea și că poate mai mult peste hotare.

Dacian a văzut anunțul agenției care recrutează români pentru meseria de manipulant de bagaje pe aeroportul din Frankfurt, n-a stat prea mult pe gânduri și a aplicat.

Astăzi e la interviu.

Citește și: VIDEO- Ninsorile au pus stăpânire pe mai multe zone din România

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Salariul e atractiv, undeva între 1.700 și 2.500 de euro pe lună, în mână, fără ore suplimentare. Nu e nevoie de experiență în domeniu, trebuie să treacă, însă, printr-o serie de pregătiri, să dobândească anumite cunoștințe. Totul se face prin intermediul unei agenții din România, care face legătura între angajator și viitorii angajați.

Agenția se ocupă de formarea profesională. Timp de 3 luni, românilor li se oferă gratuit cursuri intensive de limba germană, sunt instruiți despre viitorul loc de muncă, ba chiar sunt trimiși pentru o săptămână în Frankfurt, ca să vadă cu ochii lor ce îi așteaptă.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Aleșii neamului, stăpânii banului

Pentru săptămâna de recunoaștere a viitorului loc de muncă, transportul, cazarea de tip single la hotel, dar și mâncarea sunt asigurate de angajator.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si