Răsturnare de situație! Bărbatul a fost eliberat din închisoare după ce a obținut din partea judecătorilor posibilitatea de a  redeschide procesul. Românul speră că va reuși să își demonstreze nevinovăția, notează jurnaliștii de la  Știrile PRO TV. Inculpatul a susținut, în repetate rânduri, că altcineva a săvârșit fapta și că oamenii legii l-au confundat. Mai mult, românul își schimbase numele și își trăia viața liniștit în Anglia cu familia pe care și-o întemeiase, fără să știe că este căutat de polițiști.

Citește și: FOTO: Prietenul lui Harry și Meghan a postat o imagine de ziua lui Archie

Totul a avut loc a avut loc în luna ianuarie a anului 1999, în Horodnicul de Sus din județul Suceava. Inculpatul, care la aceea vreme avea doar 19 ani, a fost implicat într-o altercație cu mai mulți tineri în fața căminului cultural din sat.

„Toată cearta a pornit de la militar. Noi ne-am băgat să îi despărțim. Am văzut că cineva se lua de el, că el nu știu ce avea cu o fată. Mi s-a dat cu spray în ochi, am căzut jos, eu și acum am martori, dar ei nu au fost audiați niciodată. Eu nu am purtat niciodată surubelniță, cuțit”, a declarat Ion Bălan, potrivit sursei citate.

Bărbatul a avut o viață liniștită și normală în Marea Britanie

Mai apoi, Dorel Țigănescu a fost trimis în judecată. Cu toate acestea, potrivit spuselor lui, nu a știut și a plecat împreună cu un grup de prieteni în Anglia în căutarea unui loc de muncă. Ajuns aici, bărbatul și-a schimbat numele în Ion Bălan.

„Am băgat ceva de la mine, mai spuneai ceva și obțineai azil politic.

Am obținut actele pe numele de Bălan”, a mai povestit Ion Bălan.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În ultimele două decenii, Ion a locuit la Londra, iar autoritățile române îl tot căutau.

Citește și: Ei sunt maramureșenii, invitați la încoronarea Regelui Charles/ ”Am stat la masă cu Prințul Charles, am ciocnit două pahare de afânată”

„Aveam o viață normală, o familie, un loc de muncă, eram un cetățean ca oricare”,  a mai precizat bărbatul.

Românul a fost găsit în anul 2010. În primă fază, autoritățile din UK au respins mandatul de arestare emis pe numele românului. Nouă ani mai târziu, procedura s-a reluat, iar de această dată a fost arestat.

„Acesta pur și simplu a fost ridicat de la domiciliul său și a fost plasat sub ceea ce se numește arestul provizoriu”, a afirmat Alexandru Elvir Iliescu, avocatul românului.

Ion susține că a fost judecat în absență și nu i s-a dat dreptul la apărare

În toamna anului trecut, această persoană a fost extrădată și închisă la Penitenciarul Rahova pentru a-și executa pedeapsa de șapte ani și șase luni de închisoare. Cu toate acestea, pe data de 26 aprilie a fost eliberată, iar procesul său a fost redeschis, la cererea sa, invocând faptul că a fost judecat în absență și nu i s-a permis să-și apere cauza.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Cu alte cuvinte ne-am întors în timp, urmând acum să se facă dreptate, să se afle adevărul. Toate actele de urmărire penală au fost făcute într-o zi, circa 24 de ore”, a mai precizat avocatul.

În aceste momente, Ion se află acum sub control judiciar.

Citește și: VIDEO. A prins un hoț în magazinul pe care-l păzea și l-a lovit mortal. Imagini șocante cu incidentul


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si