Ceva straniu s-a petrecut cu astronauții de la NASA atunci când s-au aflat în "fața ascunsă a Lunii".

Ei au perceput o muzică bizară în căști, potrivit site-ului iflscience.com.

Citește și: Marile lacuri rămân fără apă în toată lumea, iar savanții au găsit o explicație șocantă

Filmările cu „muzica” nu au fost date publicității decât peste 50 de ani de la înregisrarea evenimentului bizar( vezi video mai jos).

 

Mister pe "fața ascunsă a Lunii"

În mai 1969, misiunea Apollo 10 a organizat o repetiție generală pentru prima coborâre umană pe suprafața lunii, sau prima aselenizare.

Misiunea a fost un succes, echipajul cu trei membri a orbitat în jurul Lunii timp de peste 10 ore, separându-se inițial și apoi reunindu-se cu un modul de aterizare lunară.

Citește și: Această imagine de la ecografia de sarcină i-a speriat pe părinți. "Poate fi un extraterestru?!"

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În timp ce se aflau acolo sus, singuri pe partea îndepărtată a Lunii, astronauții au raportat că au auzit un „suierat” despre care unul spunea „sună ca muzica din spațiul cosmic”.

Sunetele, care au fost înregistrate de camerele de la bordul Apollo 10, nu au fost prezentate publicului timp de aproape 50 de ani.

Conform transcrierilor, astronauții Apollo 10 Thomas Stafford, John Young și Eugene Cernan au discutat despre sunetul înfricoșător pe care l-au auzit:
Cernan: Wow.
Young: Ați auzit și sunetul acela de șuierat?
Cernan: Da. Sună ca – știi, muzică de tip spațial.


Young: Mă întreb ce este.

Cum sună „muzica din spațiul cosmic”

NASA a avertizat echipajul Apollo 11, inclusiv pe Michael Collins, care a zburat singur cu modulul de comandă, în timp ce Neil Armstrong și Buzz Aldrin se îndreptau spre suprafața Lunii, să caute sunete.

„Acum se aude un zgomot ciudat în căștile mele, un sunet ciudat woo-woo”, a scris Collins în cartea sa Carrying the Fire: An Astronaut’s Journeys. „Dacă nu aș fi fost avertizat despre asta, m-ar fi speriat rău de tot”.

Citește și: O gaură albastră uriașă, descoperită în largul oceanului. "Arată ceva despre viața extraterestră"

Muzica din spațiu a început după ce modulul lunar s-a separat de modulul principal și s-a încheiat când a aterizat pe Lună.

Zgomotul s-a întâmplat să apară atunci când NASA a rămas fără contact timp de o oră. Potrivit fostului astronaut NASA, acest sunet bizat a fost explicat.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citește și: Fenomen straniu pe cer, alături de Aurora Boreală. Imaginile sunt analizate de cercetători

„Tehnicienii radio (mai degrabă decât fanii OZN-urilor) au avut o explicație gata pentru asta”, a scris Collins. „A fost o interferență între radiourile VHF ale modului lunar și cele ale modulului de comandă.”

NASA a confirmat această explicație când a lansat materialul video în 2016.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si