Rușii au crescut limita de vârstă pentru serviciul militar obligatoriu de la 27 la 30 de ani. Putin a promulgat o lege prin care, în cazul unei mobilizări, trimiterea la război a rușilor de peste 60 de ani, chiar și cei care s-au pensionat.

Duma de Stat (camera inferioară a Parlamentului rus) a votat, în cursul zilei de marți, o lege care prevede creșterea limitei de vârstă pentru serviciul militar obligatoriu de la 27 la 30 de ani, potrivit Agerpres.

Citește și: Elevii din Rusia vor fi instruiți pentru atacurile cu pușca și vor învăța cum să respingă drone. Ce presupun cursurile de pregătire militară? Ar urma să fie introduse în școli de la 1 septembrie

Ce se va întâmpla după ordinele lui Putin?

„Începând de la 1 ianuarie 2024, cetăţenii cu vârsta între 18 şi 30 de ani vor fi convocaţi pentru serviciul militar",  potrivit acestei legi adoptate în a doua şi a treia lectură de Dumă.

Putin vrea să mărească armata rusă. A fost crescută limita de vârstă pentru serviciul militar obligatoriu de la 27 la 30 de ani / Vor fi convocați tinerii între 18 și 30 de ani

Putin vrea să mărească armata rusă. A fost crescută limita de vârstă pentru serviciul militar obligatoriu de la 27 la 30 de ani / Vor fi convocați tinerii între 18 și 30 de ani

[Sursa foto: kremlin.ru]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Măsura va permite creșterea netă a numărului de rezerviști potențiali ai armatei ruse. Moscova a mobilizat aproape 300.000 în septembrie 2022 pentru lupta din Ucraina.

Legea le interzice recruților să părăsească teritoriul rus începând din momentul în care biroul de înrolare le-a trimis ordinul de recrutare.

Înainte ca legea să intre în vigoare, textul trebuie aprobat de Consiliul Federației (camera superioară) și semnat de președintele Vladimir Putin.

Cum îi forțează Putin pe bărbații ruși să se alăture războiului din Ucraina?

Parlamentul rus a adoptat în regim de urgență, în luna aprilie, o lege care facilitează mobilizarea rușilor în armată prin extinderea modalităților de trimitere a ordinului de încorporare.

Citește și: FOTO/VIDEO- O navă românească a fost lovită în urma atacului rusesc din portul Reni. Anunțul MAE

În același timp, cetățenii refractari sunt privați de a lucra ca antreprenori sau independenți, de a primi împrumuturi sau de a dispune de locuința și de mașina lor.

Mulți rușii care trebuiau să efectueze serviciul militar obligatoriu de un an au reușit să scape de convocări, nemaiducându-se la adresa lor oficială și dând mită recrutorilor sau medicilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si