Celebrul pulover roșu de lână, decorat cu oi albe și o singură oaie neagră este o piesă iconică. Prințesa Diana a purtat acest pulover la un meci de polo, la foarte scurt timp după logodna cu prințul Charles. Imaginile cu Lady Di îmbrăcată astfel au fost surprinse de presă în anul 1981, astfel că haina are o vechime de peste 40 de ani. Cu toate acestea se păstrează încă într-o stare perfectă.

Citește și: VIDEO- Decorațiunile de pe clădirile unui oraș, transpuse direct pe haine

„Oaia Neagră, puloverul prințesei Diana, a fost scos la licitație 

Piesa vestimentară a fost scoasă astăzi la licitație de o casă din New York, în cadrul unei colecții dedicate figurilor legendare din lumea modei. Prințesa inimilor, cum a fost supranumită Diana, a fost mereu considerată un simbol al eleganței și un exemplu în materie de modă. Astfel că, obiectul vestimentar este vedeta licitației. La momentul purtării lui, Diana l-a accesorizat cu o cămașă albă și o fundă neagră legată în jurul gulerului cămăși.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cynthia Houlton, dir. dep. Modă, Casa de licitații: ”Cred că prințesa Diana a folosit într-adevăr moda ca o modalitate de a comunica. Dacă ne gândim la influencerii de astăzi, ei iau o decizie cu privire la piesele pe care le poartă pentru a reflecta valorile lor, ce cred ei că este important. Prințesa Diana a făcut acest lucru de-a lungul vieții.”

În anul 1983, după ce a devenit prințesă de Wales, Diana și-a dorit să îmbrace din nou piesa vestimentară, însă i s-a părut deteriorată.

Astfel, ea a dat comandă celor care l-au creat să-i mai expedieze unul. Oaia Neagră, așa cum este numit puloverul, și-a primit denumirea ca urmare a modelului considerat copilăresc: pe un fundal roșu au fost imprimate mai multe oițe de culoare albă și una singură în culoarea neagră.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si