Salariul minim 2023. Cu cât se vor mări salariile românilor începând cu luna octombrie? 

Salariul minim 2023. Coaliția de guvernare pare să fi ajuns la un acord cu privire la majorarea salariului minim pe economie cu 300 de lei de la 1 octombrie 2023.

Citește și: Lista măsurilor fiscale pe care Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament

Salariul minim 2023. Din cei 300 de lei brut, angajații vor primi efectiv în mână doar 93 de lei în plus, restul fiind taxe și contribuții care ajung tot în buzunarul statului.

Salariul minim va crește la 3.300 lei de la 1 octombrie

Pachetul de măsuri fiscale și bugetare cu care premierul Marcel Ciolacu se va prezenta în Parlament săptămâna viitoare ar putea fi modificat între timp, dar acum conține și majorarea salariului minim, începând cu 1 octombrie 2023.

Citește și: Ce schimbări intră în vigoare la 1 septembrie 2023, cu impact în buzunarul românilor

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Promisiunea Guvernului PSD-PNL este ca salariul minim să crească și la 1 ianuarie 2024, până la valoarea de 3.750 lei, cu alți 450 de lei în plus pe hârtie.

Salariu minim diferențiat în construcții

Guvernul vrea să crească de la 1 octombrie salariul minim brut pe economie, de la 3000 de lei, cât este în prezent, la 3300 de lei. De asemenea, se are în vedere și majorarea salariului minim în construcții, de la 4000 de lei brut, la 4500 de lei.

În prezent, sunt aproximativ 1,5 milioane de angajați plătiți cu salariul minim pe economie de 3000 de lei și alți 350 de mii plătiți cu salariul minim de 4000 de lei, în domenii conexe construcțiilor.

Angajații din construcții și agricultură ar urma să plătească contribuții la sănătate, tot de la 1 octombrie. Și IT-iștii sunt luați în vizor. Cei cu salarii mai mari de 10.000 de lei brut lunar vor fi impozitați cu zece la sută impozit pe venit. De asemenea, ar urma să fie eliminate și tichetele de vacanță pentru bugetarii care au salarii mai mari de 10.000 de lei.

Coaliția este presată de Comisia Europeană să ia măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare, pentru a limita deficitul și pentru a nu fi suspendate fondurile europene.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si