Evaluările preliminare ale arheologilor italieni sugerează că mormântul străvechi datează de aproximativ 2.000 de ani.

Este vorba despre un cavou cu o cameră mortuară remarcabil de bine conservată, care a ieșit recent la lumină pe terenul agricol di regiunea Giugliano, Campania, lângă Napoli.

Citește și: Ce a descoperit NASA pe asteroidul Bennu. "Viața provine din spațiul cosmic"

Descoperirea a fost făcută accidental în timpul unei investigații arheologice înainte de modernizările sistemului de alimentare cu apă al orașului.

Ce ascundea un mormânt vechi de 2.000 de ani, sigilat până de curând

Ce ascundea un mormânt vechi de 2.000 de ani, sigilat până de curând

Fresce uimitoare în interiorul mormântului antic

Intrarea mormântului era sigilată cu o lespede, iar la intrare, camera a scos la iveală fresce uimitoare care îi împodobesc pereții.

Printre aceste fresce se află o reprezentare remarcabilă a câinelui cu trei capete, Cerber, care a făcut ca mormântul să fie numit în mod adecvat „Mormântul lui Cerber”.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Legenda lui Cerberus, cunoscut și sub numele de „câinea lui Hades”, spune că el a păzit porțile Lumii de jos pentru a împiedica sufletele celor plecați să scape.

Scena descrisă în fresca de lângă Napoli înfățișează punctul culminant al celor douăsprezece eforturi ale lui Heracles, în timpul cărora l-a capturat cu succes pe Cerber.

Mormântul conține, de asemenea, reprezentări ale scenelor mitologice care prezintă ihtiocentauri, ființe cu corpul superior de om, picioarele din spate de cal și cozi asemănătoare peștilor.

Ce ascundea un mormânt vechi de 2.000 de ani, sigilat până de curând

Ce ascundea un mormânt vechi de 2.000 de ani, sigilat până de curând

[Sursa foto: Arkeonews.com]

Arheologul Valentina Russo, care a fost prezentă în timpul intrării în camera mortuară, a povestit cum a decurs descoperirea: „Emoția a fost enormă... am strigat, ne-am îmbrățișat, noi și muncitorii, nu se întâmplă să găsești așa ceva în fiecare zi”.

Excavarea completă a mormântului cu cameră este în curs de desfășurare, iar arheologii intenționează să exploreze și necropola mai largă din jurul mormântului.

Frescele sunt perfect intacte și își păstrează inclusiv culoarea strălucitoare. Estimările preliminare datează mormântul cu aproximativ 2.000 de ani în urmă, potrivit  Arkeonews.com.

Cerber, păzitorul lumii morților în mitologia greacă

În mitologia greacă, Cerber este câinele monstruos cu trei capete, considerat frate cu Hidra din Lerna și Leul din Nemeea. Mama sa este Echidna, iar tatăl său este Typhon.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Adevărul dureros al morții artistului Liam Payne. Ce au descoperit autoritățile- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

Cerber avea pe spate o mulțime de șerpi agresivi, iar coada lui era tot un șarpe.

Este "câinele lui Hades", deoarece păzește intrarea în Infern, permițând doar sufletelor morților să intre, dar mai ales veghează ca nimeni să nu mai iasă, împiedicându-le întoarcerea în lumea celor vii.

Deși este invincibil, a fost totuși învins de două ori: o dată prin forță fizică, de Heracles, iar altă dată prin forță spirituală, de Orfeu și cântecul lui.

Cerber apare în cartea "Divina Commedia" de (Dante Alighieri) (1265-1312). Ajuns în Infern, Dante îl întâlnește în al treilea cerc pe Cerber. Această întâlnire are loc înainte de râul Styx, în cercul al V-lea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si