Proiectul de lege inițiat de deputatul Valentin Făgărășian, privind digitalizarea serviciilor consulare a primit undă verde din partea Parlamentului si urmează să fie promulgat. Ce aduce bun acest act legislativ? Sutele de mii de titluri de călătorie emise pe hârtie vor fi primite direct prin mesageria electronică, pe computer sau pe telefon. Mai mult decât atât, legea adoptată va rezolva și problema recunoașterii documentelor emise în format electronic de către autoritățile publice ale altor state europene, cum ar fi certificate de rezidență, caziere, atestate, lucru care până astăzi nu era posibil. 

„Intrăm într-o eră nouă odată cu digitalizarea serviciilor consulare, care aduce cu sine multiple beneficii pentru comunitățile de români din afara granițelor”, anunță deputatul liberal Valentin Făgărășian.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

deputatul Valentin Făgărășian

Deputatul Valentin Făgărășian, inițiatorul legii privind digitalizarea serviciilor consulatre

[Sursa foto: Facebook]

  • Acces rapid la documente: Sutele de mii de titluri de călătorie nu vor mai fi emise pe hârtie, ci vor ajunge direct pe mesageria electronică, pe computer sau pe telefon. Acest pas simplifică și accelerează procesul de obținere a actelor necesare.
  • Recunoaștere internațională: Legea adoptată astăzi rezolvă o problemă crucială – recunoașterea documentelor emise în format electronic de către autoritățile publice ale altor state europene.
    Certificate de rezidență, caziere, atestate – toate vor beneficia acum de recunoaștere.
  • Eficiență în procese consulare: Digitalizarea aduce o simplificare semnificativă a proceselor consulare, eliminând necesitatea parcurgerii unor distanțe mari pentru a ajunge la secțiile consulare. Este o schimbare menită să eficientizeze și să ușureze accesul la serviciile consulare.

"Îi mulțumesc domnului ministru Sebastian Burduja pentru toate eforturile depuse, fiind unul dintre inițiatorii acestui proiect.

De asemenea, le mulțumesc tuturor deputaților care au susținut această lege care va demonstra românilor de peste hotare că suntem aproape de ei, că le înțelegem dificultățile și că depunem eforturi să le rezolvăm problemele. Îmi exprim speranța că voi beneficia de același sprijin parlamentar și în legătură cu alte inițiative parlamentare care îi vizează pe românii din diaspora, cum ar fi proiectul legislativ care privește direcționarea veniturilor obținute din unele taxe consulare pentru sprijinirea repatrierii românilor decedați în străinătate sau pachetul legislativ pentru stimularea reîntregirii familiilor în România, în scopul reducerii numărului de copii care au părinți plecați la muncă în străinătate", a precizat inițiatorul proiectului de lege.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si