În schimb, ghinioniștii care nu și-au prelungit concediul, au revenit ieri la muncă. Pentru unii, adaptarea nu e ușoară deloc. Alții în schimb spun că au dus dorul activităților de zi cu zi. Psihologii sunt de părere că sentimentele extreme nu ne ajută, nici măcar când e vorba de o poftă excesivă de muncă, a transmis Simona Pătruleasa.

 Revenirea la realitate

Cum a fost revenirea la munca? Groaznic.

Mai ales ca am început de ieri, deci foarte obositor. E mai greu la începutul anului? Da, foarte dar aia e, trec peste, a spus un român.

Ziua de 3 ianuarie a fost numită, mai în glumă, mai în serios, revenirea la... realitatea dură.

Astăzi ați fost la muncă? Da, prima zi...destul de greu. A trecut cu bine. E mai greu într-adevăr după zilele libere, dar nu e depresie. Suntem mai triști ca au trecut sărbătorile, ca au trecut așa repede, a spus un român.

Cei care au fost plecați în concedii se declară și mai afectați de această perioadă.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Exista însă și oameni fericiți că merg la muncă sau că își reiau obiceiurile de zi cu zi. Aceștia sunt de părere ca optimismul ajuta la depășirea perioadelor mai grele.

Eu sunt o fire foarte optimistă, privesc lucrurile mai pozitiv trebuie să avem încredere în noi. Și eu am avut așa zile care... dar m-am ridicat și mai ales acum, anul 2024 trebuie sa fie cel mai tare, a

spus un român.

Euforia excesivă nu e nici ea utilă, spun psihologii.

Setarea unor obiective realiste la muncă, dar și planurile pentru următoarea vacanță ne pot ajuta să depășim mai ușor această perioadă.

Citește și: VIDEO- Românii se întorc la muncă în străinătate. Aglomerație și cozi la Vama Nădlac


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: