Cursul valutar, marți 9 ianuarie 2024. Ce se întâmplă azi cu cursul euro-leu, la cotațiile oficiale ale BNR? Vezi mai jos cursul în timp real.

Citește și: Cursul valutar al zilei de 8 ianuarie 2024, anunțat de BNR. Cum evoluează azi euro?

Moneda euro s-a depreciat ușor la cursul anunțat marți de BNR, până la valoarea de 4,9715 lei.

Dolarul american s-a apreciat până la cotația de 4,5460 lei.

Curs valutar- marți 9 ianuarie 2023. Un franc elvețian se vinde astăzi cu 5,3431 lei, în creșterea față de cursul de ieri al BNR.

Vezi cum evoluează euro și dolarul în raport cu moneda națională. Poți vedea mai jos cursul valutar BNR pentru marți, 9 ianuarie 2024.

Cursul valutar, marți 9 ianuarie 2024. Banca Națională a anunțat luni un curs de 4,9720 lei/euro, în scădere cu 0,05% față de cotația de vineri.

Dolarul american s-a depreciat și mai mult în raport cu leul românesc, respectiv cu 0,35%, până la valoarea de 4,5440 lei.

Leul s-a apreciat ușor și în fața francului elvețian, dar s-a depreciat în raport cu lira sterlină. 

Curs valutar pentru marți, 9 ianuarie 2024. La ce valoare este azi moneda euro

Banca Națională a României (BNR) a anunțat luni, la ora 13.00,

cursul oficial al principalelor valute în raport cu leul.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Până când cursul valutar BNR va fi actualizat pentru ziua de marți, 9 ianuarie 2024, au fost valabile valorile din data de luni, 8 ianuarie. Detalii mai jos.

Un euro- 4,9715 lei

Un dolar- 4,5460 lei

Un franc elvețian- 5,3431 lei

O liră sterlină- 5,7852 lei

Un gram de aur- 296,2069 lei

Curs valutar pentru marți, 9 ianuarie 2024. La ce valoare este azi moneda euro

Curs valutar pentru marți, 9 ianuarie 2024

Cursul leu-euro, stabil în ultimii ani

BNR a reușit să ţină în frâu în ultimii ani cursul valutar, euro rămânând sub pragul de 5 lei.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Stabilitatea leului în raport cu euro este cu atât mai remarcabilă cu cât s-a făcut în condiții de deficite comerciale, de cont curent și bugetare semnificative.

Citește și: Când va ajunge salariul minim la 4.000 de lei. Anunțul făcut de premierul Marcel Ciolacu în Parlament

Cursul de schimb a ajutat BNR în temperarea inflaţiei, dar şi la stabilitatea financiară, a declarat recent Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

Deprecierea monedei naţionale în raport cu euro a fost de doar 4% în ultimii patru ani, adică în jur de 1% pe an

Cum va evolua moneda euro în primele 3 luni din 2024

Moneda naţională va înregistra o uşoară depreciere în primul trimestru al acestui an, pe fondul creşterii slabe a economiei locale, un euro urmând să fie cotat la 4,99 lei, în timp ce dolarul va atinge 4,70 lei, arată o analiză realizată de iBanFirst.

Analiştii preconizează o uşoară tendinţă de depreciere a leului românesc, pe fondul creşterii slabe a economiei locale. Această încetinire este cauzată de provocările din sectorul serviciilor şi industrie, de slăbirea activităţii în zona euro, precum şi de măsurile de consolidare fiscală adoptate recent. Creşterea reală a PIB-ului României în 2023 se situează în jurul a 2%, sub prognoza iniţială.

"Mai mult, măsurile fiscal-bugetare adoptate aduc cu sine incertitudini şi riscuri economice. La începutul acestui an, se aşteaptă ca rata anuală a inflaţiei să crească în România, influenţată de majorarea şi introducerea noilor taxe şi impozite. Toţi aceşti factori interni, corelaţi cu situaţia economiei europene şi conflictul din Ucraina, afectează perspectivele de creştere şi moneda românească. Pe de altă parte, Banca Naţională a României se evidenţiază în regiune ca fiind cea mai puţin tolerantă la volatilitatea valutară şi nu a permis o depreciere semnificativă a leului", se arată în analiza citată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si