Acţiunile de control fiscal vor fi ţintite, strict la contribuabilii identificaţi cu risc de neconformare, susţine ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Citește și: VIDEO. Ministrul Finanțelor, anunț despre banii românilor din 2024

Potrivit ministrului, ANAF va face controale abia după ce, în cadrul procesului de analiză de risc, se vor identifica zonele de neconformare şi contribuabilii cu risc real de neconformare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Marcel Boloș a promis că "nu se va umbla în orb", ci acţiunile de control vor fi ţintite, strict la contribuabilii identificaţi cu risc de neconformare.  

"În ceea ce priveşte viitorul inspecţiilor fiscale: nu e suficient doar să creştem numărul lor. Faptul că organele de control fiscal vor avea acces direct la date şi informaţii din contabilitatea contribuabililor (prin intermediul fişierului SAF-T) înseamnă realizarea de acţiuni de control fiscal de la distanţă, fără a se mai impune deplasarea inspectorilor fiscali la sediul contribuabililor.

Apoi, în cadrul procesului de analiză de risc vor fi identificate atât zonele de neconformare, dar şi contribuabilii cu risc real de neconformare", a declarat șeful Finanțelor.

"Aşa că nu se va umbla în orb, acţiunile de control vor fi ţintite, strict la contribuabilii identificaţi cu risc de neconformare. Toate sunt măsuri care să ne îndrepte spre o fiscalitate corectă, predictibilă şi cinstită faţă de mediul de afaceri", a scris ministrul luni seara pe pagina sa de Facebook.

Ce au stabilit ministrul de Finanțe și șefa ANAF

Acesta a discutat, în weekend, cu preşedinta Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Nicoleta Cârciumaru, cu privire la Planul de Venituri pe 2024, care se ridică la 450 miliarde lei.

Șeful de la Finanţe a arătat că media încasărilor lunare (ANAF, AVR şi digitalizare) a veniturilor trebuie să ajungă la 40 miliarde lei, precizând că obiectivele pentru anul acesta sunt diminuarea decalajului de TVA, majorarea veniturilor în PIB şi creşterea gradului de conformare voluntară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si