Cu bani proveniți din programul Anghel Saligny, trei proiecte de infrastructură rutieră au fost demarate pentru a îmbunătăți rețeaua de drumuri în județ:

1. Drumul Județean Dieci-Dezna:

Finalizat la sfârșitul anului trecut și dat în folosință, acest drum leagă două zone importante din județ: Drumul Național 7 (Valea Mureșului) și stațiunea Moneasa.

Modernizarea drumului județean Buteni-Gurahonț și reabilitarea drumului Buteni-Sebiș au contribuit la realizarea acestui proiect, cu o valoare de 24,2 milioane lei.

2. Drumul Județean Mâsca-Măderat-Arăneag:

Aflat în prezent la nivel de strat de piatră, urmează să înceapă asfaltarea odată cu îmbunătățirea condițiilor meteorologice.

Acest drum va pune în valoare Podgoria Miniș-Măderat și zona Căsoaia, sprijinind un proiect important de extindere a capacității de divertisment. Valoarea proiectului este de 36 de milioane de lei, iar lungimea drumului va fi de 11,6 km.

3. Legătura Lipovei cu Județul Timiș:

Acest proiect rezolvă una dintre marile probleme ale zonei, legată de infrastructura deficitară. Crearea unei legături eficiente cu autostrada pentru locuitorii de pe Valea Mureșului, având o valoare de 50 de milioane de lei și o lungime de 22,1 km.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Scene ca în filme în București: Momentul în care un șofer se prăbușește cu mașina în pasajul Lujerului- antena3.ro

Citeste si: O femeie din Mureș a fost decapitată de un camion în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni- wowbiz.ro

"Consiliul Județean Arad va crea o legătură bună cu autostrada pentru locuitorii de pe Valea Mureșului. Modernizarea acestui drum ni s-a solicitat de către locuitorii din zonă, am avut mai multe întâlniri și cu consilierul județean Ciorogar Cristina Denisa, care îi reprezintă pe locuitorii din Valea Mureșului în Consiliul Județean, și am reușit să găsim această sursă de finanțare.

Pe șantier s-a lucrat la stabilizarea fundației, iar în această primăvară lucrările vor deveni deja foarte vizibile și vor progresa mult. Valoarea drumului județean Lipova-limită județ Timiș este de 50 de milioane de lei. Lungimea drumului va fi de 22,1 km", a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad. 

Consiliul Județean Arad a reușit să acceseze fonduri și să dezvolte aceste proiecte prin intermediul Programului Anghel Saligny, având în vedere importanța infrastructurii pentru locuitorii județului.

„Le mulțumesc tuturor locuitorilor din zonele unde muncim pentru înțelegerea lor, în ciuda deranjului creat de lucrări. Realizarea unor proiecte de calitate necesită nu doar resurse financiare, ci și timp. De asemenea, aduc recunoștință celor doi deputați PNL prezenți pentru susținerea acordată la București”, a adăugat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si